divendres, 23 de setembre del 2011

Amanida de llenties en salsa de mostassa

És divendres, i com la majoria de divendres faig llegums. Aprofitant que encara fa calor, i avui és l'ultim dia d'estiu, ooohhh... faré una amanida de llenties.

Ingredients per 3 persones
-1 pot de llenties cuites de 450g
-2 ous durs
-100g de salmó fumat (si el trobeu en tacs, millor que lonxes)
-1/2 ceba tendra
-1 grapat de cogombrets en vinagre
-1 grapadet de tàperes
-1 endívia
-Sal, oli i mostassa

Procediment
-Rentar les llenties del pot, i escorrer-les
-Possar en un bol les llenties, les tàperes i la resta d'ingredients tallats tots ben petits amb el gavinet
-Per la salsa: possar en un gotet una cullerada de postre de mostassa, i mitja culleradeta d'aigua, remenar en la mateixa cullera al mateix temps que anem tirant oli, es lligarà com un all i oli.

Consell Dietètic
- Llenties

-Les amanides de llegums, pasta o arròs, menjem menys quantiat d'aquests cereals, per tant són plats molt poc calòrics.
-Quan fem amanides de llegums, pasta o arròs, hem d'aprofitar que la majoria d'ingredients siguin vegetals i com a màxim dos proteics
-Son plats únics i complerts, ja que ens aporten tots els aliments necessaris de l'àpat
-Les podem acompanyar d'un aperitu, com;  sopa de meló, gaspatxo...

1 comentari:

  1. Gràcies per fer-nos arribar la recepta, aquesta amanideta té molt bona pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina