Un plat fàcil, ràpid i molt versàtil, depenent els ingredients que disposem.
Ingredients per 4 persones
- 1l. de caldo de peix
- 300-400g de fideus nº2 (gallina blanca)
- 1 caba gran
- 2 tomàquets madurs per ratllar
Aquets son els ingredients principals, per mi, en aquets quatre ja podem fer uns bons fideus!!! Aquest dia també vaig posar:
- 2 calamars mitjans
- 1 pebrot verd
- 4 gambes groses
- 2 dents d'all
Procediment
- Posar en un paelló oli, i sofregir les gambes i retirar-les
- Sofregir en aquell oli els calamars, previament trossejats a rodantxes, fins que s'enrroseixin
- A continuació tirar la ceba, tallada petita, pero no picada ni ratllada.
- Un cop la ceba ja esta caramelitzada tirem el pebrot verd o altres verdures, i per últim el tomàquet
- Quan ja tenim totes les verdures ben sofregides, tirem els fideus i els sofregim també un ratet
- Per últim tirem el caldo calent per sobre, just que cubreixi els fideus
- Rectifiquem de sal i posem el colorant
- Quan faltin uns 5 min per acabar la coció posem les gambes per sobre
- Han de quedar sequets
El Secret
El sofregit és la part mes important, NO porteu presa!
Si voleu que es planten, baixeu el foc al mínim quan casi no quede caldo
Amanida de la tieta
Ingredients
- 1 tomàquet gran
- Rúcula
- Parmesà
Per la vinagreta; oli, sal, mostaza, mel, vinagre de mòdena i sèsam ( crec que no va posar res mes)
Consell dietista
Es un plat únic quan porta algo de proteïna
Són plats prou calòrics per el contingut d'oli
El problema dels fideus secs i arròsos es que ens posem mes quantiat al plat
Es aconsellable acompanyar-lo d'una amanida, aquesta pot ser més completa si la fideuà no porta proteïnes, o mes sencilla si la fideuà ja esta prou carregada.
Justament avui pensavem fer-ne i mira, seguirm la vostra recepta.
ResponEliminaquina oloreta...
Marta