En temporada de verduretes(l'estiu) s'acomulen a la nevera un munt de carbassons, albergínies, pebrots i tomàquets.
Una de les millors sol.lucions per mi és fer samfaina. Jo ho poso tot junt en un casso o cassola, tallat a daus iguals, un xorret d'oli i un polsim de sal, el secret es fer-ho a foc mínim i tapat, durant un hora ( tot depent de la quantiat que fessim) o més.
Aquestes verdures les podem utilitzar tant de guarnició de carn, peix, pasta, arrossos... o per farcir altres verdures o patates.
Avui he farcit uns xampinyons.
Ingredients
- Xampinyons
- Samfaina
- Formatge ratllat
- Anxoves
Procediment
- Rentar i treure el "rabet" dels xampinyons
- Omplir-los de samfaina, ajudant-mos en una cullera de postre
- Posar formatge ratllat per sobre, i si es vol posar també una anoxova
- Per courel's; jo ho faig al microones en la funció de calor i grill a la vegada, així es couen els xampinyons i es dauren al mateix moment, tant sols en 5'
Consell Dietètic
- Xampinyons
- És un plat molt poc calòric
- Ens pot servir tant de primer com de guarnició d'un segon
- Si el fem amb patates o d'alberginia ens pot servir de plat únic, posant una mica de tonyina de llauna barrejat amb la samfaina
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada