divendres, 16 de setembre de 2011

Cintes de verdures en arròs al curri

Un dinar simple, ràpid i quilibrat.

   Ingredients
- 2 pastanagues
- 1 carbassó
- 1 dent d'all
- Arròs
- Curri



Procediment
-Tallar am l'ajuda d'un pelador les pastanagues i el carbassó verticalment
-Un cop tenim les cintes de colors, saltejar-les amb una paella gran o un wok en un polsim de sal
-Han de quedar cruixents (al dente)
-En un cassó petit, posar una mica d'oli i sofregir una dent d'all a làmines
-Seguidament sofregir l'arròs (1 tasseta per dos d'aigua)
-Un cop sofregit posar l'aigua calenta, jo en este cas vaig utilitzar el caldo de bullir les verdures del dia abans
-Espolvorejar-ho amb curri al gust


Consell dietètic
- Els plats combinats, son ideals per als nens, ja que en un sol plat porten els tres grups d'aliments
    - Aquest dia el vam acompanyar amb un suc de tomaca i una ventresca de lluç, i per postre boletes de meló
    - Per dinar i sopar es aconsellable possar verdures, per tant és molt important anar canvinat
      de formes, coccions i varietats de les verdures

Informació nutricional
- 150g de filet de lluç __________ 129 kcal
- 60g d'arròs (pes en cru) _______ 212,4 kcal
- 200g de cintes de verdures _____ 73 kcal
- 250ml suc de tomaca _________ 31 kcal
- 200g de meló _______________ 62 kcal 

        Total      ________________ 507 kcal

2 comentaris:

  1. - com ho feu per a que la cassoleta d'arròs quede així de bé i consistent???
    gràcies!!!

    ResponElimina
  2. Hola anònim:
    L'arròs és un arròs sequet dos parts d'aigua per una d'arròs, un cop cuit el vaig posar dins d'una flamera per que adquereixi aquesta forma, espero que et serveixi d'ajuda

    ResponElimina