dijous, 15 de setembre de 2011

Timbal de verduretes

Una de les guarnicions que utilitzo més és l'albergínia al microones, en menys de 5 minuts teniu una guarnició. En el cas d'avui he fet un timbal d'albergínia al microones i tomàquet d'amanir.

Ingredients
- Albergínia
- Tomàquet d'amanir
- Formatge ratllat
- Olives negres sense pinyol
- Sal, oli, pebre negre (1) i orenga

Procediment
- Tallar el "rabet" de les albergínies i tallar-les per la meitat, en pell i tot
- Posar-les de cap per baix en un plat i tapar en la tapa del microones o en un plat
- El temps dependrà de la quantait i la potència, anar vigilant fins que estiguin tovetes
- Trinxar-les i posar sal i oli al gust





Pel timbal  
- En l'ajuda d'un motlle, posar una capa d'albergínia
- Seguidament una capa de tomàquet d'amanir
- Espolvorejar-ho en una mica de sal, pebre i orenga
- Per damunt del tomàquet li podeu posar unes rodantxes fines d'olives negres sense pinyol
- Repetir aquets pasos, els cops que es vulgui
- Intenteu acabar l'última capa amb el tomàquet i per sobre el cobriu de formatge ratllat 
- Jo faig servir el grill del microones, que és molt més ràpid i més econòmic


Informació nutricional
- 150g de pataca _______ 129 kcal
- 50g d'enciams variats __ 9 kcal
- 125g de pit de pollastre_ 167,5 kcal
 - Timbal de verduretes___ 124,5 kcal
                                             - 200g de síndria  ____ 60 kcal
                                           - 10g d'oli d'oliva_____ 90 kcal

                                               Total_______  580 kcal


Consell Dietètic
- Aquest dia el vaig fer servir per una guarnició d'un plat combinat
- Les verdures al microones ens aporten tots els nutrients, ja que és una cocció per concentració, i les podem coure en molt poc oli, per tant reduïr molt l'aport calòric, apart de ràpid i net
- Aquest dia el vaig acompanyar amb una patata al microones ( posar-la sencera, ben neta, amb pell i la tapem en la tapa). Un cop cuita s'obre per la meitat i es posa sal i pebre nebre (1) al gust. Una mica d'amanida i pollastre a la plantxa.


(1) Pebre negre: les espècies picants ajuden augmentar el metabolisme, i millorar la digestió.Són molt aconsellables en la menopausa, ja que en aquesta etapa de la vida el metabolisme es troba algo reduït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada