divendres, 2 de setembre de 2011

El "Guisao" de la sogra

Avui per dinar toquen restes del congelador. Ha passat l'estiu, i al tornar de vacances vaig trobar al congelador un paquet de carn per fer paella. Abans de que s'assequi massa pel fred vaig decidir fer el "guisao" que fa la meva sogra.

Este dia en concret vaig possar; conill, pollastre i costella de porc (paquet per fer paella), però queda molt bo també de sípia o de carxofes o de sípia en carxofes.


Ingredients:
  • 400g. de carn o sépia i/o carxofes
  • 2-3 pastanagues
  • 1 ceba gran
  • 1 tomaca gran ratllada
  • 1 pebrot verd i/o roig (si poso carxofes no poso pebrots)
  • 1 patata gran i /o pèsols
  • 2 dents d'all
  • Un grapat de boletes de pebre negre
  • 1 fulleta de llaurer
  • 1/2 gotet de vi per cuinar o conyac
Procediment:

  • En una olla exprés posem un xorret d'oli
  • Posar la carn trossejada, previament salada
  • Un cop esta daurada tirar el mig gotet de vi o conyac, esperar fins que s'evapori l'alcohol
  • Després posar els alls sencers en pell i tot
  • Inmediatament anar posant les verdures tallades a daus mitjans: primer la ceba una volteta que s'enrosseixi i posar la pastanaga, després els pebrots i per últim el tomàquet ratllat
  • Un cop sofregides les verdures, tirarem la patata a daus mitjans, tenim qeu  trencar-la ajudant-mos amb el ganivet, qeu faci "creck", i si tenim pèsols també els posem junt en la patata o en lloc de la patata
  • Inmediatament posem uns 100ml d'aigua o caldo de verdures
  • Tanquem l'olla, i esperem 10' (a partir de quan surt el vapor)
És molt ràpid; 10' en preparar i sofregir i 10' a l'olla.
Podeu canviar els ingredients depenent la temporada i del que tingeu a la nevera.

Suggeriment:
- Proveu-ho en carxofes tallades a quarts i uns taquets de pernil salat (recordeu quan poseu carxofes no heu de posar pebrots)
- Si el feu de carn, el que queda molt bó és posar rovellons, o altres tipos de bolets.


Consells dietista:
La cuina amb l'olla exprés ens permet utilitzar poc oli.
Ens serveix de plat únic, ja que porta; verdura, proteïna ( carn o peix) i fècules ( patata i/o pèsols).
S'aconsella acompanyar-ho amb una amanida  vegetal de primer plat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada