Este dia en concret vaig possar; conill, pollastre i costella de porc (paquet per fer paella), però queda molt bo també de sípia o de carxofes o de sípia en carxofes.
Ingredients:
- 400g. de carn o sépia i/o carxofes
- 2-3 pastanagues
- 1 ceba gran
- 1 tomaca gran ratllada
- 1 pebrot verd i/o roig (si poso carxofes no poso pebrots)
- 1 patata gran i /o pèsols
- 2 dents d'all
- Un grapat de boletes de pebre negre
- 1 fulleta de llaurer
- 1/2 gotet de vi per cuinar o conyac
- En una olla exprés posem un xorret d'oli
- Posar la carn trossejada, previament salada
- Un cop esta daurada tirar el mig gotet de vi o conyac, esperar fins que s'evapori l'alcohol
- Després posar els alls sencers en pell i tot
- Inmediatament anar posant les verdures tallades a daus mitjans: primer la ceba una volteta que s'enrosseixi i posar la pastanaga, després els pebrots i per últim el tomàquet ratllat
- Un cop sofregides les verdures, tirarem la patata a daus mitjans, tenim qeu trencar-la ajudant-mos amb el ganivet, qeu faci "creck", i si tenim pèsols també els posem junt en la patata o en lloc de la patata
- Inmediatament posem uns 100ml d'aigua o caldo de verdures
- Tanquem l'olla, i esperem 10' (a partir de quan surt el vapor)
Podeu canviar els ingredients depenent la temporada i del que tingeu a la nevera.
Suggeriment:
- Proveu-ho en carxofes tallades a quarts i uns taquets de pernil salat (recordeu quan poseu carxofes no heu de posar pebrots)
- Si el feu de carn, el que queda molt bó és posar rovellons, o altres tipos de bolets.
Consells dietista:
La cuina amb l'olla exprés ens permet utilitzar poc oli.
Ens serveix de plat únic, ja que porta; verdura, proteïna ( carn o peix) i fècules ( patata i/o pèsols).
S'aconsella acompanyar-ho amb una amanida vegetal de primer plat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada