Avui farem una truita de pataques i ceba, tot un clàssic.
És el meu plat preferit per excel.lència.....jo sempre penso que una truita pataques, un bon pa en tomaca (de penjar del meu poble) en oli i un bon vi no es pot superar!!
Ja us aviso que aquesta d’avui no és la millor truita que jo he fet i/o he provat, però possiblement sigue:
- la més ràpida
- la més fàcil
- la que engorda menys
Ingredients: (x 2 persones)
- Ous (x4)
- Pataques (x2)
- Ceba (x1)
- Oli
- Sal
- Tallar les pataques i ceba a trossets petits, fins i regulars.
- Ficar-ho a un bol, i ficar una mica de sal i oli (aquí està la gràcia d’aquesta truita, no cal ficar molt d’oli, a diferència de la clàssica fregida)
- Tapar el bol (important) en una tapa de plàstic, o plat, o film transparent de cuina, i....cap al micro....màxima potencia 7-10 minuts (dependrà de la potencia, de la mida de la pataca i ceba, etc)
- Aneu treient el bol per comprovar la cocció i ho remeneu per a que no es cremi el que està a les vores.
- Quan creieu que ja esta cuit, fiqueu els ous batuts i mescleu
- En una paella, feu la truitaal vostre gust, poc feta, molt feta, etc...
- En una paella, feu la truitaal vostre gust, poc feta, molt feta, etc...
Nota: com tindreu molt de temps lliure quan es cou al micro, podeu
començar a provar el vi que un beureu.....
Ja està!!
Nosaltres la vam acompanyar amb uns pebrots verds italians fregits a “foc lento” i un vi senzillet: Rama Corta Crianza 2007
Consell dietètic:
-El nivell calòric s’assembla més a un plat de pataca bollida i una truita a la francesa,que a la clàssica truita de pataques.
- Acompanyat en unes verduretes, ja tenim un sopar complet.
Informació nutricional
- 150g de pataca per persona (x4) ____ 129 kcal
- 1 ou per persona (x4)_____________ 162 kcal
- 25g de ceba (x4) ________________ 11,7 kcal
- 1 copa de vi negre _______________ 87,5 kcal
- 150g de pebrots _________________ 33 kcal
- 10g d'oli d'oliva ________________ 90 kcal
- 1 iogurt desnatat _________________ 46 kcal
TOTAL _______________559,2 kcal
Informació nutricional
- 150g de pataca per persona (x4) ____ 129 kcal
- 1 ou per persona (x4)_____________ 162 kcal
- 25g de ceba (x4) ________________ 11,7 kcal
- 1 copa de vi negre _______________ 87,5 kcal
- 150g de pebrots _________________ 33 kcal
- 10g d'oli d'oliva ________________ 90 kcal
- 1 iogurt desnatat _________________ 46 kcal
TOTAL _______________559,2 kcal
Com que no hi ha ous? Aquí n'hi han uns quants ;) La provaré, que sempre anem justos de temps. Felicitats per aquest blog tant interessant. Bon menjar, maridatge de vins i i el toc de gràcia del consell dietètic... Bones fotos. Una passada. Manel P.
ResponEliminaGràcies jefe, jeje...
ResponEliminaSi, no és per intolerants a l'albúmina, no... (ho sento fillola)
Ho vull dedicar a intentar ajudar a fer els menus setmanals que tant costa de pensar i fer el dia a dia, apart d'algo mes elaboradet per algún festiu i que tinguem mes temps.
Salut! Gis.