dijous, 15 de setembre de 2011

Coc de tomata i coc tapat

Avui anem de convidats, amb les meves companyes de la feina. He pensat de fer algo saladet, ja que la majoria porten vi i postres dolçets. Com que tinc la nevera plena de "tomata de penjar" D.O Alcalà de Xivert, faré el típic coc de tomata, i no la pizza com solem dir, ni empanada, son coses diferents, aqui al nostre terreno "Maestebre" ja és feia el coc de tamata molt molt abans que arribés la pizza.

Ingredients per la pasta
- Cervesa ;1 tasseta de café
- Oli ; 1 tasseta de café i un polsim de sal
- Farina la que entre

Ingredients per al farcit
- Tomata de penjar o tomàqut pera
- Tonyina
- Ou dur
- Pinyons
- Olives
- Anxoves
- Es poden variar al gust del consumidor

Procediment

- Posem en un bol, a parts iguals la cervesa i l'oli, afegim un polsim de sal, i ho remenem
- Anem tirant farina i amassant al mateix temps, el secret es donar-li una bona "palisa", quan veiem que la pasta ja no admet més farina ja la tenim, la deixem reposar de 20-30 minuts.
- Un cop la pasta guanya volum i es torna mes toveta, ja esà llesta per estirar
- Ajudant-mos amb un "rodillo" estirem la massa i la posem de base de la safata del forn
- Li posem al damunt el tomàquet previament fregit. Els tomàquets han d'estar pelats, i tallats amb gavinet o xafats amb forquilla, no pel túrmix ni ratllats, sino ens queda una salsa de tomaquet massa líquida, (per pelar millor els tomàquets els escaldem amb aigua).

- Per al coc tapat: tomaca, tonyina, ou dur ratllat i pinyons
Per a tapar el coc; estirem la masa damunt d'un paper de plata, el posem a sobre del coc i sellem les vores per a que no ens surti la tomaca. Un cop el tenim tapat i sellat l'acarem amb un ou, amb l'ajuda d'un pincellet.

 
 



- Per al coc de tomta: tomaca, tonyina, anxoves i olives

Cocció
Precalentar el forn a 220º C, el temps dependrà del gruix de la pasta, sobre uns 30 min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada