dimarts, 27 de setembre de 2011

Amanida Superomega


“Marchando” una d’amanidetes fresquetes (que sempre van bé)
Ingredients
- 1 bossa de canonges i rúcula
- 50g de salmó fumat
- 50g de formatge fresc, tipus Catí
- 1 alvocat
- 1 manollet de tomàquets xerry
- 8 nous
- 1 grapat de panses i pinyons
- 1 grapat de pipes pelades
Per la vinagreta: 1 grapat de sèsam, vinagre de mòdena, mel i oli

Procediment
- Tallar els ingredients i posar-los a una font
- Posar les panses en aigua uns 20 minuts abans
- Saltejar els pinyons i les panses en una paella   en una mica d’oli, i posar-ho per damunt l’amanida
- Amanir en sal i pebre negre recent molt
Per la vinagreta: Saltegem el sèsam en una mica d’oli per la paella, un cop el tenim daurat, el reservem en un bol. Li tirem una cullerada de mel, un “xorret” de vinagre de mòdena i anem afegint oli al gust. Recomano servir la vinagreta apart, per a que cadascú s'ho amaneixi al gust.

Consell dietètic
- Molt rica en Omega-3, per tant molt indicada en pacients en hipertrigliceridèmia i colesterolèmia.
- El salmó (peix blau), l’alvocat i les nous, són uns dels tres aliments més rics en omega 3 i omega 9 que trobem en la nostra alimentació.
- El sèsam, és un dels cereals amb més alt contingut en calci, junt amb el formatge fresc, que conté també part important d’aquest mineral i amb pocs greixos saturats.
- El sèsam també conté un alt contingut en lecitina, la qual ens ajuda a reduir també els nivells de colesterol.
- La rúcula ens aporta vitamina C i beta carotè, i minerals com el magnesi, ferro i potassi. Per tant, és ideal per afavorir l’absorció de ferro en sang.
- No vos la podeu perdre, apart de per lo bona que queda, per totes les propietats nutricionals que ens aporta!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada