dissabte, 24 de setembre de 2011

Olleta Rapitenca

Com a la majoria de pobles, hi ha una olleta típica, a Sant Carles de la Ràpita fan; galeres, col i arròs.
Com que vaig tenir el priviligi de viure allí, hem van ensenyar a fer esta olleta. A part d'estar bonísima, és super ràpida de fer, casi igual com l'arròs bullit! Si algún rapitenc/a hem vol corregir, li agraïria molt.

Ingredients   
-2-3 galeres per persona
-1 tasseta d'arròs per persona
-1 dent d'all per persona
-1 grapat de coliflor per persona

Procediment
-Posar un xorret d'oli al fons d'una cassola i sofregir les dents d'all, senceres i amb pell
-Posar les galeres i sofregir-les, molt poquet
-Tirar la coliflor tallada ben petita, dos voltetes i ja podem tirar l'aigua o el caldo de verdures ben calent
-Jo posso 4 d'aigua per 1 d'arròs, depent si ho voleu més melós o caldós
-Un cop arranca el bull, tirar l'arròs un polsim de safrar, i rectifiquem de sal
-Ja sabeu entre 12 i 14 min, a dinar!!!


Consell dietètic
-Aquest tipo d'olletes, on trobem els cereals, molta verdura i poca proteïna i aquesta baixa en greixos, són plats únics, i poc calòrics.
-Les olletes són plats molt aconsellables per a l'hivern, ens omplin, porten tots els nutrients, i que estan boníssims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada