dijous, 1 de setembre de 2011

Amanida d'alvocat

Avui per acompanyar la coca de verdures que ha fet Ramon jo he fet una amanida d'alvocats en tomàquets.

Consell dietètic sobre la coca:

- Pels que feu dieta per perdre pes podeu treure les llonganisses de la coca i fer-la només de vegetals
- Pels que tingueu el colesterol alt podeu canviar les llonganisses per sardines de llauna, ja que són molt riques en Omega-3.

Ingredients
  • 1 alvocat
  • 1 tomàquet d'amanida
  • formatge curat
  • oli, sal i pebre
Procediment
  • Tallar el tomàquet a rodanxes i posar-lo al fons del plat
  • Tallar l'alvocat i posar-lo a sobre el tomàquet
  • Amanir en sal, pebre negre i oli
  • Per últim possar el formatge a gust.
Ja veieu que és molt fàcil.

Un altra versió si no teniu tomàquet d'amanir i només el teniu de penjar (tomaca per sucar pa): ratlleu el tomàquet per sobre l'alvocat, i amaniu aquesta salsa de tomàquet amb pebre sal i oli, queda boníssim.

Consell dietètic


L'alvocat és un aliment ric en àcids grasos essencials, sobretot en àcid oleic, propietats similars a les del oli d'oliva, ja que també és un àcid gras monoinsaturat. Per tant, molt recomenat per persones en malalties cardiovasculars, com hipertrigliceridèmia etc.
Altres nutrients que destaquen és el potasi, magnesi i Vit A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada