dimarts, 27 de setembre de 2011

Tarta Tatin



Ta-ta-tatiiiiin!!! una de les postres més típique de França, la seva tarta de poma s'anomena tarta tatin

Ingredients
- 5 pomes
- 80g de mantega
- 150g de sucre
- canyella en pols
- 1 base de pasta de full
- gelat de vainilla

Procediment
- Pelar 4 pomes, obrir-les per la meitat i traure el cor.
- Trossejar-les en octaus.
- En una cassola gran posar el sucre, banyar-lo amb unes gotes d’aigua i escalfar a foc fort sense parar de remoure fins que el sucre tingui un to tostat (caramel).
- Afegir la mantega (molt de compte en cremar-se) i remoure. Tot seguit, afegir les pomes, remoure i tapar (no afegir aigua).
- La cocció dura entre 15 i 20 minuts durant els quals remenarem de tant en tant fins que la poma es faci tendra i absorbeixi el suc que ha amollat la mateixa poma barrejat amb el caramel.
- En calent, vessar en un motlle, empolvorar amb la canyella al gust i tapar amb la base de pasta de full, punxant-la amb una forquilla.
- Posar al forn prèviament escalfat a 150º fins que la pasta de full agafi volum.
- Tot seguit, pujar la temperatura a 220º fins que es dauri la pasta.
- Deixar refredar.

Xips de poma:
- Pelar i traure el cor a la poma que resta.
- Tallar-la en làmines fines.
- Posar-la en una cassola amb aigua freda i 3 cullerades de sucre.
- Escalfar fins que arranqui a bullir.
- Retirar del foc i deixar refredar.
- Tallar el paper de forn que envolta la pasta de full per la meitat i posar les làmines de poma.
- Tapar amb l’altra meitat de paper.
- Posar al forn 4 hores a 100º.

Presentació
- Escalfar la tarta, girar-la com si fos una truita.
- Tallar una porció i posar-la al plat acompanyada d’una bola de gelat.
- Decorar el plat amb la canyella i el gelat amb les xips.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada