dilluns, 19 de setembre de 2011

Albergínies farcides d'arròs

Avui de guarnició de l'entrecot,  faré unes Albergínies farcides d'arròs.
Esta idea hem va sorgir del viatge a Turquía, ja fa anys, però hem van agradar molt la idea de farcir les verdures en cereals sense utilitzar carn, com solem fer aquí, ja que allí menjen poc porc.


Ingredients
- 1 albergínia
- 1 tasseta de café d'arròs
- 1 ceba petita
- 1 tomàquet per ratllar
- 1 dent d'all
- Unes tires de pebrot escalivat





Procediment

- Tallar per la meitat l'albargínia, i posar-la a coure al microones
- Un cop cuita buidar la molla i deixar-la en pell i una mica de molla
- En una paella sofregir la ceba i l'all, un cop daurat tirar el tomàquet ratllat
- Quan ja tenim les verdures doradetes, afegim la molla de l'albergínia i les tiretes de pebrot vermell escalivat
- Per últim poso l'arròs bullit i el sofregeixo junt amb les verdures
- Un cop tenim tot sofregidet, ja podem farcir les alvergínies

Consell dietètic:
- Albergínia

- És una guarnició completa, ja que tenim les verdures i la fècula (arròs)
- Ens resulta una bona sulució per menjar poca quantiat d'arròs.
- Ideal per acompanyar un tall de carn o peix, ens queda de plat únic i ompli bastant
- Per reduïr les Kcal, intenteu sofregir les verdures en el mínim oli possible, a foc lent i tapadetes

Menú
Avui el menú cosisteix d'un plat combinat; l'albergínia d'arròs amb entrecot de ternera, de postre boletes de meló i tot maridat amb una copa de vi blanc en aromes molt especials, més indicat per carn que per peix (al meu gust); Manuela de Naveran. 



          Informació nutricional              
-150g de carn de vedella (1 ració) = 166 kcal
-200g de verdures (1 ració) = 51 kcal
-40g d'arròs bullit (1/2 ració) = 141 kcal
-150ml de vi blanc ( 1 ració) = 105 kcal
-200g de meló (1 ració) = 62 kcal 
- 10g d'oli d'oliva (1 ració) = 90 kcal
                   Total = 615 kcal

Un dinar complert ha d'aporta  el 30-40% de la ingesta diaria total. Per tant un dinar ens ens aporta entre 600-800kcal.


2 comentaris:

  1. La copeta de vi que no falte!! M'entren ganes de fer tot el que poseu!! Diego diu: Cha, si estigueram a Vinaròs ja t'ahuries picat i ens faries dinarets bons!! A vore si em faig l'ànim i preparo algun dels vostres "suculents" menjars!
    Julia

    ResponElimina
  2. Pos si Julia, si xalariem tenin-vos a prop, i els dos peques també, la propera quedada l'hem de penjar al blog, jejeje...un dia d'estos avore si faig les teves slases per "dipear"
    Espero rebre mes idees teves, que ets una crack!
    Besets wapisims

    ResponElimina