dimecres, 2 de desembre de 2015

Suquet de bacallà amb carxofes i llagostins, el de TV3

Amb aquesta recepta senzilla i de festa va ser en la que vam decidir anar al programa Cuines de TV3!
Encara que jo estava com un flam i no em va sortir tal com esperava, la recepta va quedar deliciosa i ens ho vam acabar tot junt amb una barra de pa!
No esperava a tanta gent darrera la càmera i  la velocitat que porten els de TV3!
L'emplatat  va ser desastrós, vaig agafar un plat massa fons i no va quedar prou lluït el plat.
Però de veritat que val la pena provar-lo per la seva senzillesa i el bo que està, el  mèrit més gran de la recepta el té el fumet Aneto, espectacular!


Ingredients

Ingredients per a 4 persones
- 4 talls de bacallà dessalat (també podeu utilitzar rap o lluç)
- 12 llagostins (3 per persona si són grans)
- 200g de cloïsses
- 1 l de fumet Aneto
- 6 carxofes
- 1 ceba tendra
- 2 tomàquets ratllats
- 1 dent d'all (opcional)
- 50g d'ametlles fregides
- 2 llesques de pa

Procediment
- En una cassola de ferro o de fang posem oli i fregim el pa i el reservem.
- Amb el mateix oli fregim el bacallà enfarinat i el reservem.
- A la mateixa cassola fregim les carxofes tallades a quarts i quan estan a mig coure incorporem la ceba i després el tomàquet ratllat i l'all ben picat.
- Incorporem el fumet i deixem coure uns 10 min fins que les carxofes estiguin quasi cuites.
- Mentrestant en un morter o amb la picadora fem la picada del pa fregit i les ametlles fregides.
- Incorporem la picada al fumet i deixem coure 5 min més.
- Incorporem el bacallà i coem uns 10 min.
- Passat aquest temps incorporem els llagostins i les cloïsses i en dos tres minuts tenim el suquet llest per servir.
- Podeu decorar el plat amb unes fulletes de julivert, segur que ho feu  millor que jo!

      
Ramon esperant mentre maquillen a la Gis













El Ramon de pintxe a la sombra




Repartint el suquet per a tots



- Podem variar el tipus de peix depenent l'oferta del mercat.
- Ens vam decantar pel bacallà, ja que és un peix que no solem utilitzar amb els suquets, però si molt utilitzat en terres catalanes.
- Aquest plat resulta molt ràpid de fer, ja que sols utilitzem una cassola.
- Nutricionalment és un plat equilibrat perquè ens porta els tres grups principals, comptant amb el pa.
- I venint de Vinaròs no podem fer un plat sense els nostres llagostins i les carxofes de Benicarló
- Volíem fer una recepta senzilla, fàcil  per la gent que no cuina habitualment i que fos nadalenca.
- Esperem que el proveu i que ens envieu les vostres fotografies per ensenyar-me a emplatar! jejeje


Ah!! Aquí vos deixo el link del que va ser el programa emés el 02/12/15:

SUQUET DE BACALLÀ AMB LLAGOSTINS I CARXOFES

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/cuines/suquet-de-bacalla-amb-llagostins-i-carxofes/video/5567876/

Aquest cap de setmana la família hem va demanar que els fés el suquet, no teniem bacallà i ho mavm fer en rap, també estava bo però jo hem quedo amb el del bacallà!










11 comentaris:

  1. Ho acabo de veure a TV3 a la carta! Ho faré de seguida, aquest cap de setmana mateix. Bravi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa, si no tens bacallà pots posar un altre peix

      Elimina
  2. Ho he fet ara!!! Per sopar!
    Boniiiiissiiim!!!
    Els nens encantats!

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Avui l'he fet per tota la family amb rap i ha quedat boníssim també, però prefereixo el bacallà!
      Salut!

      Elimina
  4. ja tinc tots els ingredients per fer-lo per la nit de nadal. No faig més que repassar el video però sembla fàcil. Tinc un dubte. Si en comptes de fumet Aneto hi poso fumet de marisc quedarà més fort no? Ja em diràs (si pots clar!) Gràcies Marta Cebrian

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, el fumet aneto es fort així que segur que et queda ideal també bon nadal

      Elimina
  5. Será el meu sopar de la nit de fi
    d'any però enlloc de bacallà hi posaré lluç. Bones Festes!!!!

    ResponElimina