diumenge, 8 de gener de 2012

Coc de mel

Un coc que recordo de quan era molt petita, el feia sempre la meva besiaia Isabel d'Ulldecona.
Fa temps que volia aconseguir la recepta, però no l'he trobat igual. Aquell la pasta era fina i seca, més semblant a la pasta del pastisset, este es esponjós mes semblant al coc ràpid, però la "lletada" és igual, i és la gràcia del coc de mel. Aquesta recepta prové de Roquetes, i també està boníssim, quan el faig no en sobra mai!

Ingredients
- 2 ous
- 2 paperets de graseosa (blanc i blau)
- 1/2 kg de sucre ( jo mai el poso tot)
- 1/4 de llet
- 1/4 d'oli (x2)
- 1/2 kg de farina
- Mel

Procediment
- Muntar les clares a punt de neu.
- Barrejar els ous, el sucre, la llet i l'oli.
- Afegir les clares, els paperets de graseosa i la farina.
- Abocar-ho a la safata del forn.
- Preparar la "lletada" amb 1/4 d'oli i anem afegint farina, fins que agafe una consistència com la mel.
- Afegir la "lletada" per sobre de la pasta sense coure, repartir-la uniforme.
- Possar la safata al forn 180ºC uns 20 min.
- Treure-la i possar la mel per sobre, acabar-lo de coure uns 5 min mes.

Per favor, si llegiu aquesta recepta i teniu l'altra més antiga (la seca), us agraïria molt que me la fessiu arribar.
Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada