diumenge, 2 de setembre del 2012

Pebrots farcits


Sempre dic que el millor restaurant que pots anar, és quan t'inviten els amics a casa d'ells. Sempre t'ofereixen el seu plat estrella en la seva millor indumentària.
Així va ser la tarde que vaig anar a casa Elena per que m'ensenye com és feia el seu plat estrella i un dels plats més típics del País Basc els "Pimientos del piquillo rellenos de carne o bacalao", i després assaborir-los al sopar.
Aquesta recepta la podeu fer tant de carn com de peix, aquest dia va ser de carn.

Ingredients
- 1 pot de pebrots del piquillo                     
- 200g de carn picada
- 1 ceba mitjana
- 1 cullerada sopera de farina
- 1 got de llet
- Sal i oli

Ingredients per la salsa
- 1 pot de tomaca triturada natural
- 1 ceba
- 1 pebrot del piquillo
- El suc del pot dels pebrots
- 1 pot de nata líquida per cuinar
- 1 xorret de whisky
- Sal, pebre negre molt i oli

Procediment
- Sofregir la ceba tallada en juliana en una paella en oli i una mica de sal, quan casi esta cuita posar la carn picada i sofregir-ho tot junt.
- Un cop tenim cuita la carn i la ceba incorporem una cullerada sopera de farina i la sofregim, quan esta daurada li incorporem un got de llet i anem remenant al mateix temps. I ja tenim la pasta per a farcir els pebrots.
- Agafem els pebrots en una ma i en l'ajuda d'una cullera els farcim.
- Reservem un pebrot i el líquid dels pebrots per fer la salsa.
- Per fer la salsa sofregim la ceba i la tomaca. Un cop ho tenim cuit li incorporem un pebrot del piquillo tallat, el líquid del pot dels pebrots, i un xorret de whisky. Deixem que es cogui tot junt dos minuts.
- Passem el sofregit de tomaca i ceba per túrmix i per últim li incorporem un pot de 200ml de nata per cuinar, rectifiquem de sal i pebre.
- Posem els pebrots en una font per que pugui anar al forn i tirem la salsa per sobre.
- Enfornar a uns 200ºC dalt i baix uns 35-40 min.

Carn amb la beixamel
Sofregit de ceba i carn

Salsa de tomàquet
Pebrots farcits abans de posar la salsa




Després d'enfornar
Abans de posar al forn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada