Així anem fent boca pel X Concurs Nacional de Cuina aplicada al Llagostí que es celebra el pròxim dilluns 24.
En principi volíem fer uns llagostins flambejats, però com la ginebra que hem usat té tocs d'aroma de taronja, hem pensat de incorporar-li una mica de suc i unes pells pensant que maridarà correctament.
El resultat ha segut sorprenent, un plat molt interessant i fàcil de fer.
Ja ens contareu que tal vos ha sortit.
Ingredients
- 6 llagostins
- Un xorret de Ginebra (uns 2 cl)
- 1/2 taronja (treure el suc i pelar 4-5 trossets de pell)
- 1 dent d'all
- Sal Maldon
- Oli d'oliva verge extra
Procediment
- Pelar els llagostins crus, deixant el cap i la cua.
- Filetejar la dent d'all i sofregir-ho en una paella.
- Ficar les 4-5 pells de taronja
- Ficar els llagotins
- Tirar la ginebra i un cop calent, prendre foc (amb un encenedor, misto, etc)
- Un cop s'apagui el foc (s'ha eliminat ja l'alcohol) incorporar el suc de taronja
- Retirar els llagostins i deixem reduir fins que quedi més dens (2-3 minuts a foc mig)
- Salsejar els llagostins
- Salar els llagostins amb la sal Maldon.
GALERIA FOTOGRÀFICA
1. Llagostins, all i ginebra |
2. Pelar els llagostins deixant cap i cua |
4. Flambejar |
3. Sofregir els allets i els llagostins |
5. Reduir la salsa |
6. Salsejar i ficar la sal Maldon |
Que bons aquests llagostins. El toc de taronja i ginebra...liro liro.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Gràcies Nani, la cuina quan inprovises et dona sorpreses, aquesta va ser tot un descobriment! fàcil i bonísim!!!
ResponEliminaAquests llagostins tenen que estar exquisits, amb el teu permís queda anotada la recepta.
ResponEliminaAcabo de descobrir-te i amb trobo amb aquesta recepta, t’aniré seguint, si et bé de gust pots passar per casa meva.
Petons
Molt de gust, ara acabo de veure el teu blog i m'agradat molt, et seguim!
EliminaPots passar quan vulges per casa, encara que et queden una mica llun estes terres Valencianes, però si baixes esteu invitats!