dimarts, 11 de setembre de 2012

Empedrat - Amanida de fesols

L’empedrat és un plat molt típic de Catalunya. Per tant avui 11 de Setembre, un plat ben català.
Es tracta d’una amanida, ideal per menjar a l’estiu, que s’elabora a base de fesols, bacallà i verdures variades, com ara tomàquet, pebrot verd, pebrot vermell i ceba. Cadascú fa l’empedrat al seu estil. Només és imprescindible que porti les mongetes blanques, tot que hi ha qui en comptes de mongetes hi posa cigrons. El bacallà també es pot substituir per tonyina, si ho prefereixes. I pots posar-li només tomàquet i ceba, o només pebrots, o tomàquet i pebrot... Tu mateix! Avui hem aprofitat la base del trampó Mallorquí per al nostre empedrat. 

Ingredients
- Fesols cuits en pot de vidre                
- Tomàquet d'amanit
- Ceba tendra
- Primentó verd
- Bacallà desmollat desalat
- Olives negres aragoneses
- Timó, pebre negre molt i oli d'oliva

Procediment
- Repassar els fesols del pot i escorrer-los
- Trinxar en daus petits la tomaca, la ceba i el primentó verd (Trampó Mallorquí)
- Mesclar les verdurestes junt amb els fesols, incorporar el bacallà desmollat i les olives.
- Amanir al gust, a mi personalment m'agrada amb timó i pebre nebre.

Ingredients

Consell dietètic
- Ideal per l'estiu per fer plat únic, el podem acompanyar amb un gaspatxo i de postre una mica de meló i tenim un menú equilibrat i refrescant.

3 comentaris:

  1. A l'estiu un cop a la setmana en fem, però som dels que posem cigrons. I moltes vegades, si en tenim, hi posem salsa de romesco!!

    ResponElimina
  2. jo el faig igual que tu però també li poso tonyina....un plat d'estiu típic de casa meva

    ResponElimina
  3. Xiques aixi m'agrada, el consum de llegums ha de ser de dos cops per setmana, ara començarem en les olletes tant pronte arribe el fred!!!

    ResponElimina