Estes festes un Mallorquí-Faldut ens va portar per al sopar de "sobaquillo" el seu plat estrella, el trempó!
És una base de verdures qeu ens serveix per fer moltes variant d'amanides i inclús coques.
Els ingredients del trempó són tres; tomàquet, ceba mallorquina (ceba tendra) i pebrot verd mallorquí (tipo italià). Encara que les verdures mallorquines tenen un sabor molt diferent a les que tenim aquí, el podem fer igual en les nostres. A este trampó li podem afegir tants ingredients com vulgem; olives negres, tonyina, abadejo, pasta, llegums, arròs....
Avui per anar finalitzant l'estiu un tramó clàsic-bàsic, per la base de molts plats.
Ingredients
- 1/2 ceba tendra
- 1 pebrot verd italià
- 1 tomàquet d'amanir
- Sal i oli
Procediment
- Trinxar tots els ingredients a daus petits iguals.
- Posar-los tots junts en un bol i amanir-ho al gust
- Servir molt fred
Sugeriments
- Aquets ingredients els podeu posar per sobre d'una base de pasta de full o pasta brisa precuinada i en 10 min tindreu llest la coca de trampó!
m'agrada moltíssim el trampó, tant com una amanida com en una coca. El vàrem descobrir una de les poques vegades que hem anat a Mallorca a l'estiu, gairebé cada dia en feiem per dinar!!
ResponEliminaSi apart té tantes variants com gustos i ingredients que tingem a l'abast.
EliminaBona diada noies, m'agradat molt conéixer la vostra feina, un plaer