dilluns, 7 de maig del 2012

Truita de primentó verd, all porro i baldana

Truita de baldana, primentó italià i all porro
Una de les coses que més m'agraden són les truites.
Hi han tantes com ingredients es poden ficar, i a més es poden combinar: amb un ingredient, amb dos, amb tres, etc....
com a resultat tropecentes truites diferents.

Avui farem una truita ben "potenta", és per menjar un trosset, per compartir, per un dia que tens gent a casa.

Una truita de primentó verd i all porro amb baldana (botifarra d'arrós i pinyons).
Verduretes i botifarra, que bo!!

Ingredients (entrants per a 8-10 persones)
- Ous (x6)
- All Porro (x2)
- Primentó verd italià (x2)
- Baldanes (x3)

Trossejem les verduretes
Els ingredients
Baldana trossejada


Una truita "consistent"
Sofregint les verduretes
Truita i vi Joan d'Anguera







 Procediment
 - Tallem el primentó i l'all porro i el fregim fins que es  queda doradet.
 - En el meu cas, vaig fregir-ho amb bastant d'oli, així  que vaig filtra-lo amb un colador, deixant l'oli en un  gotet. Ho fem perquè la botifarra ja despendrà greix.
 - Tornem a ficar les verdures sofregides i introduïm la baldana trossejada (treiem la pell abans)
 - Un cop ho tenim tot ben doradet, el ajuntem amb els ous batuts en un bol.
 - Es fa la truita amb una mica d'oli d'aquell que ha sobrat de fregir les verdures

 Maridatge: en aquest cas vam escollir un jove de la DO Montsant:  Joan d'Anguera 2011


Nota: hi han truites que també són igual de bones fredes que calentes. No és aquest cas.
Gelada perd bastant, així que si la feu en temps, tindreu que tornar a escalfar-la.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada