Croquetes de pernil i carbassó |
"Repelem" tot el que es pot, i a fer croquetes!!
També ho podem fer amb el pollastre del caldo i de moltes coses més: de peix bullit, de gamba, etc
Aquesta recepta com podreu imaginar és de la mama, tota recepta que prové d'un aprofitament d'un altre menjar sempre és de la mama o la iaia, i això és fantàstic i s'ha de mantenir.
En el meu cas, a més a més de la proteïna, sempre m'agrada ficar alguna verdureta, en aquest cas carbassó.
En el cas del pollastre podem ficar xampis o albargínia.
INGREDIENTS: (van sortir unes 24 unitats de tamany gran)
Per la pasta:
- Pernil que ha sobrat d'un pernil (150 gr aprox)
- Carbassó (mig)
- Llet sencera (3/4 litre)
- Farina (3 cullerades soperes)
- Ceba (menys de mitja)
- Nou moscada (un polsim)
- Sal
- Oli
Per l'arrebossat:
- Pa ratllat
- Ou
PROCEDIMENT:
Hi han moltes maneres de fer croquetes, n'hi han que introdueixen la beixamel un cop feta.
A mi em van ensenyar fer la beixamel integrada en l'ingredient principal.
1. Piquem el pernil i la ceba i tallem el carbassó en daus.
2. Sofregim la ceba que tenim picada a foc mig
3. Afegim el carbassó i seguim sofregint.
4. Introduïm el pernil picadet
5. Fiquem 3 cullerades soperes de farina. Aquí tenim que sofregir bé la farina, si el foc és molt viu, cremarem la farina, si ho fem poc, es notarà que la beixamel està crua. Per tant aquí hem de tenir cura, s'ha de saltejar o menejar bastant.
6. Més o menys són uns 4-5 minuts. Podeu vore la imatge nº6
7. Introduïm la llet. Vam ficar uns 3/4 de litre. La gastem sencera, així la beixamel ens sortirà més saborosa i més "untuosa".
8. Un "polsim" de nou moscada, i una mica de sal i pebre (si us agrada un toc d'aquest sabor).
9. Amb un foc mig menejarem la pasta sense parar. Al principi és llet, però poc a poc agafa l'aspecte de la beixamel. El punt òptim és aquell que la pasta es "desapega" de la paella quan la inclines.
10. Deixem refredar la pasta per fer les croquetes
11. L'arrebossat. Es poden fer de mil maneres: amb farina, amb doble arrebossat, etc...Jo en aquest cas és un arrebossat tradicional: una passada d'ou i una de pa ratllat.
12. Ja les tenim llestes per fregir. Nosaltres quan les fem les congelem en aquest punt, ja arrebossades. Així podem tindre croquetes al congelador per algun dia però fetes per nosaltres....BONÍSSIMES!!!!
GALERIA FOTOGRÀFICA
1. Els ingredients picadets |
3. Introduïm el carbassó |
2. El sofregit de ceba |
4. Afegim el pernil |
6. Punt òptim del sofregit |
5. Sofregim la farina |
7. Introduïm la llet |
9. Fent la beixamel |
8. Un punt de nou moscada |
10. Se deixa refredar la pasta |
12. Croquetes llestes per fregir |
11. L'arrebossat |
Després |
Abans |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada