diumenge, 20 de maig de 2012

Braç de Fabiola

Un prostre ben antic, diuen que va sorgir de quan es va casar la reina Fabiola al 1960, a aquella època es va posar de moda, i els diumenges a casa fèiem aquest braç.
A mi ja de sempre un dels postres preferits son les galetes amb mantega i per tant aquest simple braç, m'encantava.
Les galetes les podeu sucar en cafè, o cafè amb llet, o cafè amb licor, depèn si ho han de menjar nens o no. Hi han moltes versions i ha gent que per sobre li posava clara muntada, natros sempre el cubriem amb la mantega, i esplovorejat amb cacau amb pols, jo avui li he fet uns guarniments rollo antic, amb el llapis de sucre de Dr. Oetker.

Ingredients  
- 1 paquet de galetes "hojaldrada" Cuètara       
- 200g de mantega
- 3 cullerades soperes de sucre
- Cafè

Procediment
- Treure la mantega de la nevera i deixar-la a temperatura ambient fins que adquireixi una  textura ben tova.
- Barrejar la mantega amb el sucre al vostre gust,  xafant-ho amb l'ajuda d'una forquilla.
- Mullar les galetes per una cara amb el cafè, i per l'altra part untar-les de mantega.
- Posar les galetes una al costat de l'altra per anar formant el braç.
- Per acabar cobrir el braç amb mantega o amb clares d'ou muntades.
- Si ho desitgeu ho podeu empolsar amb cacau amb pols.
- Guardeu-lo a la nevera per a que la mantega torni a adquirir una consistència més dura.
- Al moment de servir heu de fer talls amb diagonal, per a que es vegin les capes de galetes, a mi no hem va donar temps de fer la foto, que ja s'ho havien menjat!!! jeje...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada