dimecres, 10 d’octubre de 2012

Amanida de gules

Una recepta ben simple, un d'aquells maridatges inesperats.
Fa anys la vaig provar a casa d'uns amics i no l'he oblidat.
Simple, ràpida i equilibrada... per acabar estos últims dies de calor, una amanida tèbia. Bon profit!

Ingredients    
- 1 paquet de gula
- Esquerola
- Margallons
- Pinyons
- Sal, oli i vinagre de Mòdena

Procediment
- Coure les gules en una paella en abundant oli i uns alls trinxats, si us agrada el toc picant li podeu incorporar un bitxo.
- Escórrer les gules i posar-les en un paper absorbent i refredar-les, retirar els alls i el bitxo.
- En l'oli sobrant de fregir les gules podem fregir uns pinyons, un cop daurats els reservem, opcional.
- Amanir l'esquerola en sal, oli i vinagre de Mòdena, posar-la en una font.
- Per damunt li incorporem les gules els margallons tallats a rondanxes i els pinyons.
- Llesta per servir!

Consell dietètic
- És un plat molt poc calòric i molt nutritiu, ja que es ric en porteïna.
- En una mica de pa torrat i un iogurt ens servex per un sopar, ràpid i equilibrat.

2 comentaris: