dilluns, 14 de maig de 2012

Verdures farcides de verdures

Verdures farcides de verdures
Teniu gent a casa?
Voleu fer fiambreres per a la setmana saludables?
Voleu que el vostre fill agafe interès per la verdura?
Si esteu en algun d'aquests casos, avui vos proposem una recepta ben variada i divertida.
Necessitareu verdura, una mica de formatge ratllat i el que vos agrade per acompanyar.
Es basa en fer un farcit de totes les verdures i crear diferents combinacions.
Fixeu-vos que nosaltres hem creat 10 plats diferents.
Verdures farcides de verdures.
Fàcil, divertit i ràpid.




1. INGREDIENTS (per a fer 10 varietats)

La verdura:
- Carbassó (x2)
- Albargínia (x2)
el farcit
la verdura
- Primentó roig gran (x1)
- Ceba (x1)
- Tomaca (x1)

El farcit:
- Pernil
- Tonyina
- Gambes pelades
- Salsa picant i/o tabasc
- Formatge ratllat




2. PROCEDIMENT:
- Buidar les peces: amb l'ajuda d'un ganivet i una cullera de postres, buidar l'albargínia i el carbassó (veure imatge)
- Primentó roig: partiu el primentó 3 o 4 segments longitudinals, els millors serviran per les bases i la resta pel farcit
- Fiqueu totes les bases juntes a una safata i fornejeu uns 15 min a 200ºC (per que no es sequi ho tapeu en paper d'alumini)
- Farcit de verdures: trinxeu les verdures que heu buidat, la ceba i tomaca
- Cocció verdures: es poden fregir, però en aquest cas s'han cuit al microones amb molt poc oli, d'aquesta manera serà un plat no tant greixós.
Aneu traient i tastant, deixeu la verdura una mica "al dente", ja que al finalment es courà al forn.




buidem amb ganivet i cullera



totes les verdures juntes
















verdura cuita
verdura crua





























3. EL FARCIT:

fiquem les bases a la safata
Es pot combinar tant com es vulgui. En aquests cas van sortir 10 combinacions:

- 1: Carbassó farcit amb pernil i formatge
- 2: Carbassó farcit amb gambes i formatge
- 3: Carbassó farcit de tonyina i formatge
- 4: Carbassó farcit molt picant i formatge
- 5: Primentó farcit amb pernil i formatge
- 6: Primentó farcit amb gambes i formatge
- 7: Albargínia farcida amb pernil i formatge
- 8: Albargínia farcida amb gambes i formatge
- 9: Albargínia farcida de tonyina i formatge
- 10: Albargínia farcida molt picant i formatge

Ho fiqueu al forn a gratinar uns 10 minuts.






la safata plena i gratinada
fent el muntatge













4. INFORMACIÓ NUTRICIONAL


En termes absoluts, serien:


La verdura:
- Carbassó (2 x 200g aprox)_____________ 124 Kcal
- Albargínia (2 x 250 g aprox) ___________ 145 Kcal
- Primentó roig gran (1 x 300 g aprox) _____ 66 Kcal
- Ceba (1 x 250 g) ___________________ 118 Kcal
- Tomaca (1 x 150 g)__________________ 33 Kcal 
TOTAL VERDURA__________________ 486 Kcal

El farcit:
- Pernil (60 g aprox) _________________ 228 Kcal
- Tonyina (60 g aprox) _______________ 135 Kcal
- Gambes pelades (150 g aprox) _______ 144 Kcal
- Salsa picant i/o tabasc ______________   0 Kcal
- Formatge ratllat (200 g aprox) ________ 700 Kcal
- Oli per coure verdura (3xcullera sopera)_ 270 Kcal 
TOTAL RESTA__________________ 1.477 Kcal

TOTAL SAFATA__________________ 1.963 Kcal.

Això vol dir que per cada unitat, més o menys són unes 200 Kcal.


5. MENUS
Amb aquestes verdures farcides, podriem fer el següent:

- per dinar:
 2 unitats_________ 400 Kcal
amanida vegetal___   80 Kcal
pa (30gr) _______ 75 Kcal
sindria (200gr) ___ 60 Kcal
Total __________ 615 Kcal

- per sopar:
 1 unitats_________ 200 Kcal
amanida vegetal___   80 Kcal
pa (30gr) _______ 75 Kcal
iogurt desnatat ___ 50 Kcal
Total __________ 405 Kcal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada