dijous, 17 de maig del 2012

Ramon 4 anys - Pastís Bob Esponja- Xocolata amb mascarpone

L'any passat hem vaig estrenar amb el fondant i vaig dir que mai més, és una tècnica que necessita pràctica i coneixements teòrics, i jo no tinc ni una cosa ni l'altra, he estat totalment autodidacta.
El meu fill és un fanàtic del Bob Esponja i clar no podia faltar per al seu cumple, i això que no el suporto, però per un fill es fa tot i més.
Bé, vos he de dir que vaig tardar unes 7 hores en fer el pastis, dos dies abans de la festa vaig fer els dos kilos de fondant, que hem van portar sobre unes tres hores ben bones a la cuina. I el mati de la festa, entre fer el bescuit, farcir.lo i muntar al Bob unes quatre hores més.
Per dins ell ho tenia clar que havia de ser de xocolat, i vaig pensar de fer el: "sandwich de leche de Kinder Bueno".
En resum va valer la pena per veure la cara del meu fill, li va encantar!


Ingredients per al bescuit
- 4 ous
- 180g de sucre
- 150g de mantega
- 75g de farina
- 175g de xocolate de cobertura
-1 sobre de llevadura royal

- Aquestes mides son per una llanda d'uns 20 cm de diàmetre, jo vaig tenir que fer el doble dels ingredients.

Procediment
- Desfer el xocolate i la mantega al bany maria.
- En un bol batre els rovells amb el sucre fins que blanquegen i augmenten el seu volum.
- En un altre bol muntar les clares a punt de neu.
- Al bol on tenim els rovells  incorporem el xocolate amb la mantega desfet, un cop ho tenim homogeni li tirem la farina tamitzada i la llevadura.
- Per últim incorporem les clares muntades, i ho menejem suaument en moviments circulars.
- Queda una pasta prou espessa.
- Aboquem la pasta a la llanda del forn que prèviament hem untat amb mantega, o amb paper de forn, i ho enfornem a s180ºC els primers 15 min i després baixem el forn a uns 140ºC i ho deixem uns 15 min més.
- Quan el punxeu no passa res si surt una mica de xocolate, és millor que quede un pèl cru.


Ingredients per al farcit      
- 400g de mascarpone
- 4 ous (4 rovells i dos clares)
- 4 cullerades soperes de sucre


Procediment
- Batre els rovells amb el sucre, fins que blanquegen, i incorporem el mascarpone i ho batem fins aconseguir una crema homogènia.
- Muntem dos clares a punt de neu, i ho incorporem a la mescla.
- Barrejem amb moviments suaus i envolvents i ja tenim llesta la crema de mascarpone.


Muntatge
- Deixem refredar el bescuit i el parim per la meitat per aconseguir dos làmines.
- Posem la crema de mascarpone per sobre i tapem amb l'altra làmina.
- Decorem amb el fondant.
- Si el coc per sobre no us queda uniforme, que puja més d'un costat que d'un altre, gireu el bescuit i poseu la part de sota a sobre.


Ingredients i procediment del fondant:  fondant














































- Primer posem la capa groga, després la marró i per últim la blanca.
-Anem posant els complements poc a poc.
- Per estirar el fondant tireu sucre molt sobre la taula de treball per que no s'enganxi, també podeu posar maizena.
- Si després us queda una mica de blanc del sucre, en un pinzell amb aigua ho pinteu i desapareixen les restes de sucre.
- Per pegar el fondant sobre el bescuit podeu utilitzar aigua o cola CMC.

A mi hem va sobrar molt de mascarpone del farcit així que el vaig aprofitar per fer un tiramisú ultraràpid, el podeu trobar pitjant aquí: Tiramisú ràpid
i després de fer el Tiramisú hem van sobrar galetes i café i vaig fer el : Braç de Fabiola

3 comentaris:

  1. Jo ja t'ho vaig dir...ets una artista!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies wapa! Per al pròxim any m'he promés fer un cursillo i millorar jeje! Vaig disfrutar veient com no en va quedar!

      Elimina
    2. Gràcies wapa! Per al pròxim any m'he promés fer un cursillo i millorar jeje! Vaig disfrutar veient com no en va quedar!

      Elimina