Aquest proper cap de setmana s'acava la temporada de cacera, així que hem pensat de fer alguna recepta de caça. El meu pare és caçador i sempre em porta tords, jo els utilitzo per les olles i caldos, o alguna nit fregits en dos tomaques de penjar i quatre dents d'all, ho heu provat mai? estan bonísims!
Bé, apart dels tords i de les perdius en escabetx (aquestes mereixen un altra entrada), el rei de la caça per natros és el jabalí.
Ens agrada molt, i al ser una carn que tenim en poca quantiat, quan la tenim per natros és una festa, l'altre dia la meva mare el va fer i ens ha passat la recepta!
Gràcies mama, espero aprendre'l a fer.
Ingredients
- 1Kg de jabalí
- 3 pastanagues
- 2 cebes
- 5 o 6 grans d'alls
- 2 fulles de llorer
- pebre negre en gra
- 3 tomaques de penjar
- ½ kg de patates
- ¼l de conyac
- brou de verdures
Procediment
- Talleu el jabali a daus no massa petits i el poseu a sofregir amb una cassola de terrissa
- Quan estigui daurart afegiu la ceba i la pastanaga (en temporada de bolets, si en tenim també en posem en aquest punt, aquest any no ha estat el cas)
- Passada una bona estona li poseu la tomaca, el coñac, el llaurer i les boletes de pebre negre, anar- ho remeant, i en uns 5-10 min més li tireu el brou de verdures.
- Ha de bullir fins que estigui tendre (depent de la peça de carn), podem anar afegint caldo.
- Quan quedin uns 20 min per acabar, incorporem les patates tallades a daus.
- Hem de tenir el foc baix i anar-ho remenant molt sovint.
Altres receptes amb carn de caça
- Conill de terme en caragols
Recepta cedida per; Mª Isabel Adell Castell
Molt bona recepta!!senzilla, laboriosa pero fácil. Gracies!!! I es clar...boníssimm
ResponElimina