divendres, 3 de febrer de 2012

Estofat de jabalí

Aquest proper cap de setmana s'acava la temporada de cacera, així que hem pensat de fer alguna recepta de caça. El meu pare és caçador i sempre em porta tords, jo els utilitzo per les olles i caldos, o alguna nit fregits en dos tomaques de penjar i quatre dents d'all, ho heu provat mai? estan bonísims!
Bé, apart dels tords i de les perdius en escabetx (aquestes mereixen un altra entrada), el rei de la caça per natros és el jabalí.
Ens agrada molt, i al ser una carn que tenim en poca quantiat, quan la tenim per natros és una festa, l'altre dia la meva mare el va fer i ens ha passat la recepta!
Gràcies mama, espero aprendre'l a fer.

Ingredients
- 1Kg de jabalí     
- 3 pastanagues
- 2 cebes
- 5 o 6  grans d'alls
- 2 fulles de llorer
- pebre negre en gra
- 3 tomaques de penjar
- ½ kg de patates
- ¼l de conyac
- brou de verdures

Procediment
- Talleu el  jabali a daus no massa petits i el poseu a sofregir amb una cassola de terrissa
- Quan estigui  daurart afegiu la ceba i la pastanaga (en temporada de bolets, si en tenim també en posem en aquest punt, aquest any no ha estat el cas)
- Passada una bona estona li poseu la tomaca, el coñac, el llaurer i les boletes de pebre negre, anar- ho remeant, i en uns 5-10 min més li tireu el brou de verdures.
- Ha de bullir fins que estigui tendre (depent de la peça de carn), podem anar afegint caldo.
- Quan quedin uns 20 min per acabar, incorporem les patates tallades a daus.
- Hem de tenir el foc baix i anar-ho remenant molt sovint. 

Altres receptes amb carn de caça
- Conill de terme en caragols


Recepta cedida per; Mª Isabel Adell Castell

1 comentari:

  1. Molt bona recepta!!senzilla, laboriosa pero fácil. Gracies!!! I es clar...boníssimm

    ResponElimina