dijous, 23 de febrer del 2012

Bunyols de quaresma farcits de crema

Després del carnaval i disbauxa, donem pas a la Quaresma, i que més típic que uns bunyols.  A casa nostra aquesta recepta l'utiltzem tot l'any per la seva rapidesa i senzillesa. Moltes vegades que s'ha presentat algún convidat inesperat o algún diumenge que ens hem oblidat de fer o comprar algún dolçet, mentre preparem la cafetera, la iaia fa la pasta i jo fregeixo un ou de bunyols. D'aquí el nom de "Bunyols del moment". Ingredients tant bàsics que encara que no teniem pensat en fer-los, segur que els trobem a la despensa.
Ingredients per uns 20 bunyols
- 1 ou
- 150 ml de llet
- 50 ml d'anís sec
- 1 ralladura d'una llimona
- 1 paperet de gasosa (blanc i blau)
- Farina (la que admet la pasta)

Procediment
- Batre l'ou i incorporar la llet, l'anís, i la ralladura d'una llimona.
- Un cop tot ben batut, anem tirant la farina i els paperets de graseosa.
- La pasta ha de quedar tirant a clara no massa espessa (textura una mica més líquida que la del coc ràpid)
- Amb l'ajuda d'una cullera sopera, agafar la pasta i possar-la en una olla en abundant oli calent (o fregidora per els que en teniu). Jo casi prefereixo per fregir l'oli de girasol, ja que no s'enganxa tant a la gola, ni ens dona tant de sabor.
- Un cop surten de fregir, els posem en un plat en sucre i els ensucrem.

Aquest dia teniem crema pastelera que havia sobrat d'un pastís que va fer la meva mare, i la vam aprofitar per farcir-los, rebonissims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada