diumenge, 12 de febrer de 2012

Els ous de dijous Jarder

Avui dijous Jarder- Gras o Llarder,és típic els ous i la carn de tocino, avui preparem un menú típic però adaptat als nostres temps.
Antiguament aquet dijous era el principi de la Quaresma, i es permetia menjar tot el que després no podrien menjar, avui en dia ja no  pasa, i les necesitats nutricionals també han cambiat junt amb l'estil de vida.
En molts llocs de Catalunya és típic la botifarra d'ou i la coca de llardons, aqui a les terres de l'Ebre és típic l'entreà de truita, una de les poblacions que manté encara la tradició és Amposta, qeu enjarden un entrepà de truita en saltxixes.
Vos presentem dos sopars amb ou ben saludables, on sempre ho podeu acompanyar de la saltxixa per fer un àpat més típic del dijous Jarder.


Truita de favetes baby 

Ingredients per la truita
- 100g de favetes           
- 2 ous
- sal i oli

Procediment
- Ofegar les faves en una paella en una cullerada d'oli i una d'aigua i una mica de sal, tapar-ho i anar remenant. Eren tant tendretes que en 10 min va ser suficient.
- Incorporar els dos ous batuts i rectificar de sal.
- Per acabar d'equilibrar el menú, ho he acompanyat en un tomàquet amanit i dos llesquetes de pa.
- Per postre una taronja a rodanxes espolvorejada en canyella en pols. 

Consells dietètics
- Les faves son llegums per tant un aliment feculent, encara que com més tendres són menys quantiat d'hidrats contenen.
- Les faves igual que els péssols son de la família de les llegums, i no verdures, encara que siguin verdes.

Informació nutricional
- 2 ous _________ 324 kcal
- 100g de faves ___171kcal
- 20g de pa ______ 50 kcal
- 200g de tomaca _ 44 kcal 
- 200g de taronja __ 88 kcal

TOTAL _________ 677,5 kcal

Ous remenats amb trufa i carxofes amb alls

Un dels millors maridatges de la trufa per mi és amb els ous, tant simple com uns ous remenats en una trufa ratllada per sobre, res d'envejar a cap plat.
Aixi que per sopar un remenat d'ous en una guarnició de carxofes "al ajillo", aquestes carxofes eren les sobres d' unes carxofes al vapor, es van sofregir en uns alls a làmines, perbre roig picant en pols i per últim dos voltetes a les carxofes, ens van servir de guarnició.
Per acabar d'equilibrar el sopar el vam acompanyar-ho en unes llesques de pa torrat en oli trufat.

Per fer l'oli trufat : posar en un recipient una trufa i oli (20g /litre), conservar-lo a la nevera, ja que hi ha risc de botulisme, o extreure la trufa de l'oli passats uns 7-10 dies, aquest ja ens queda aromatitzat.

         Informació nutricional

- 1 ou ______________ 162 kcal
- 2 carxofes__________ 96 kcal
- 40g de pa__________ 100 kcal
- 10g d'oli ___________ 90 kcal
- 1 iogurt o%MG______ 50 kcal

 TOTAL_____________ 498 kcal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada