dilluns, 19 de desembre de 2011

Pastissets

Per Nadal a casa és tradició fer pastissets. Normalment són de confitura de cabell d'àngel o de confitura de moniato. Aquest any el meu marit, un fanàtic de la crema pastelera, va suggerir fer-los de crema. Així que en l'ajuda de la meva mare, que és la reina de la crema i jo, li vam concedir el seu desig.

Ingredients per la pasta de pastisset 
-2 gots d'oli d'oliva
-1 got de moscatell
-1/2 got d'anís dolç
- Farina la que entre

Ingredients per la crema pastelera
-1 litre de llet sencera
-6 rovells d'ou
-250g de sucre
-100g de mantega
-4 cullerades soperes de maizena
-1 pell de llima o una barreta de canyella

Procediment per la pasta de pastisset
-Mesclar l'oli, el moscatell i l'anís.
-Anar tirant farina fins aconseguir una pasta suau que no s'apegui a les mans i la puguem treballar bé. No ha de quedar massa dura.


Procediment per la crema pastelera
-Batre en un bol els rovells, la meitat del sucre la maizena i la mantega fosa.
-En un casso possem a bullir la llet amb la resta de sucre i la pell de llima i/o la canyell.
-Quan bull la llet la retirem del foc.
-Possar la meitat de la llet damunt del bol en la mescla dels rovells i remenar.
-Incorporar aquesta mezcla al casso on queda la meitat de la llet i portar-ho tot junt al bany maria.
-Anar remenant poc a poc fins que es començi a fer espés, i retirar del foc, i esperar que es refrede.

Procediment
-Fer boletes amb la pasta del pastiset i posar-les entre mig de dos papers de forn.
-Amb l'ajuda duna fusteta aplanem la boleta fins que ens quedi ben plana i uniforme.

Tapa centenaria, construïda pel meu pròpi iaio   

El meu fill ajudant axafar les boletes
-Farcim amb cofitura o crema o brull i el tanquem, formant mitja lluna, a les vores li fem un cordonet.
-El podem "acarar" amb ou i sucre abans d'enfornar, o un cop surtin del forn els passem per sucre i/o canyella.
-Enfornar a uns 180ºC uns 25-30 min.

Abans de posar al forn els hem acarat i ensucrat
Ensucrats després del forn en canyella i sucre



 El resultat espectacular!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada