Ingredients per la pasta de pastisset
-2 gots d'oli d'oliva
-1 got de moscatell
-1/2 got d'anís dolç
- Farina la que entre
Ingredients per la crema pastelera
-1 litre de llet sencera
-6 rovells d'ou
-250g de sucre
-100g de mantega
-4 cullerades soperes de maizena
-1 pell de llima o una barreta de canyella
Procediment per la pasta de pastisset
-Mesclar l'oli, el moscatell i l'anís.
-Anar tirant farina fins aconseguir una pasta suau que no s'apegui a les mans i la puguem treballar bé. No ha de quedar massa dura.
Procediment per la crema pastelera
-Batre en un bol els rovells, la meitat del sucre la maizena i la mantega fosa.
-En un casso possem a bullir la llet amb la resta de sucre i la pell de llima i/o la canyell.
-Quan bull la llet la retirem del foc.
-Possar la meitat de la llet damunt del bol en la mescla dels rovells i remenar.
-Incorporar aquesta mezcla al casso on queda la meitat de la llet i portar-ho tot junt al bany maria.
-Anar remenant poc a poc fins que es començi a fer espés, i retirar del foc, i esperar que es refrede.
Procediment
-Fer boletes amb la pasta del pastiset i posar-les entre mig de dos papers de forn.
-Amb l'ajuda duna fusteta aplanem la boleta fins que ens quedi ben plana i uniforme.
Tapa centenaria, construïda pel meu pròpi iaio |
El meu fill ajudant axafar les boletes |
-El podem "acarar" amb ou i sucre abans d'enfornar, o un cop surtin del forn els passem per sucre i/o canyella.
-Enfornar a uns 180ºC uns 25-30 min.
Abans de posar al forn els hem acarat i ensucrat |
Ensucrats després del forn en canyella i sucre |
El resultat espectacular!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada