Un dels altres plats típics del nadal. En el bo que està no sé com no aprofitem i el fem un altre dia festiu, val la pena, com totes les coses que es couen al forn.
Tant les carns com els peixos al forn, son cocions molt fàcils, i que es poden preparar d'un dia per l'altre, i ens ajuden a llaugerar la feina.
Aquest pollastre el va fer la meva padrina (Gemma Adell) cada any es millora.
Ingredients per al farcit
- 1 pollastre
- 250g de picolat
- 2 ous durs
- 200g de pinyons
- Un grapat de prunes
- Conyac
- Segí
- Sal, pebre negre i oli
Ingredients per la guarnició
- Pomes
- Alls
- Cebes
- Pastanaga
Procediment
- En un bol barrejar la carn picada, els ous durs, les prunes i els pinyons, salpebrar-ho al lgust.
- En aquesta pasta farcirem el pollastre, que previament també hem salpebrat.
- Un cop esta farcit en fil el tanquem per que no s'escapi el farcit.
- Embadurnar tot el pollastre amb segí, un xorret d'oli i un de conyac i al forn, uns 150ºC.
- Anar tirant de tant en tant un xorret del mateix suc que va deixant a la safata del forn, també li podem afegir una mica més de conyac.
- Quan ja el tenim a mitja coció li afegim les verdures i les pomes pe´l voltant.
- Podem triturar les verdures i fer una salsa amb elles menys ens les pomes que ens serviran de guarnició.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada