dijous, 12 de gener de 2012

Canelons

Per mi els canelons no van ser mai un plat estrella, fins que vaig provar aquesta recepta de la meva sogra, són tant bons que vam canviar la recepta de casa nostra per esta, en això vos ho he dit tot.
Ara els fa la meva mare, i ja és tota una experta.

Ingredients per 55-60 canelons 
- 400g de magre de tocino
- 350g de vedella per a guisar
- 1 pit de gall d'indi
- 2 cuixes senceres de pollastre
- 4 fetges de pollastre
- 2 o 3 pastanagues
- 1 cabeça d'alls sencera
- 2 tamaques de penjar
- 1 ceba grossa
- 1 gotet de cognyac trufat o vi del barrilet (per cuinar)
- 1 got de llet
- 1 fulleta de llorer
- Boletes de pebre negre
- Sal i oli

Procediment
- En una cassola de terra fem el rostit, de la carn i les verdures.
- Un cop s'ha refredat ho passem per la picadora. Per mi aquest punt és molt important, ja que s'ha d'assegurar que no quede massa papilla, per mi la textura ideal s'aconsegueix en les picadores manuals amb el forat més gran. Com la que veieu a la fotografia.
- Un cop tenim la carn picada la tornem a possar a la cassola i li afegim un got de llet mes o menys i una mica d'oli del rostit, hem d'aconseguir una pasta melosa, però no líquida.
- A partir d'aquí a embolicar! Natros utilitzem la pasta que es possa a remull, pel meu gust la millor és aquesta, si la trobeu no dubteu en comprar-la.

Deixeu un espai entre ells per que penetri la bexamel
- Un cop ja els teniu plegats es cobreixen de bexamel, per sobre formatge ratllat i al forn.

Posar la pasta sobre un drap de cotó per secar-la
- Per la bexamel és important sofregir molt bé la farina junt amb la mantequilla i anar afegint llet a temperatura ambient, remenant amb una espàtula de fusta al mateix temps que tirem la llet. No us aconsello que quedi massa espessa.


Els canelons del dia de Nadal de MªIsabel Adell Castell (la mama)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada