Aquesta recepta per la majoria és més coneguda com samfaina o pisto.
Encara que es tracti dels mateixos ingredients, és curiós com canvien els sabors a l'estar tallats diferents.
Es tracta d'una cocció al forn i molt adobat d'herves porvençals (orenga, romer, farigola i alfàbrega), simple i boníssim tant de primer plat com de guarnició d'un peix o carn.
Apart de ser una preparació i cocció fàcil, es conserva fins uns tres dies a la nevera, així que no teniu excusa per no menjar verdura. I per als nens els hi resulta molt atractiu, i pels no tant nens...jeje...
- Primentó (roig i verd)
- Albergínia
- Carbassó
- Ceba
- Tomaca
- Sal, oli i herves provenzals
Procediment
- Rentar i tallar totes les verdures a rodanxes, d'un gruix similar.
- Posar-les a una safata de forn intercalades entre elles.
- Espolvorejar-les en sal i herves provencals i un bon xorret d'oli d'oliva.
- Ho vaig tenir casi un hora a 170ºC.
Després |
Abans |
Consells dietista
- Proveu de tallar les verdures de forma diferent i descobrireu nous sabors.
- Les tècniques de cuina per concentració, com; forn, plantxa o wok, ens mantenen i potencien els sabors de les verdures i els seus nutrients.
- Incorporeu les verdures per tenir uns plats en més colors, atractius i variats, aparat ens acaben d'equilibrar l'àpat.
- Hem d'intentar consumir productes frescos i de temporada, com els que trobem al mercat.
Informació Nutricional:
125 g de cuixa de pollastre sense pell __ 232 Kcal
50 g cuscus en cru _______________ 180 Kcal
200 g ratatuille ___________________ 104 Kcal
1 plàtan ________________________ 112 Kcal
TOTAL ___________ 628 Kcal
Per sopar en "fajitas" |
Informació Nutricional:
1 fajita ________________ 160 Kcal
100 g ratatuille __________ 52 Kcal
1 iogurt 0% MG_________ 52 Kcal
TOTAL _______ 263 Kcal
Avui hem fet el ratatuille, boníssim!!!! l'hem fet d'acompanyament de peixet a la plantxa. Al Nil li ha encantat, a l'Aran no tant, claro...
ResponEliminaNo serà la única vegada, a mi m'ha encantat especialment el toc de les herbes provençals.
Besitos!!!!
Hola Encarna!!
ResponEliminaEns encanta que la gent mire el blog, i si fan alguna cosa, i damunt la comenten...osti tu quin goig!!
Recorts a la familieta!!
Ei Encarna!
ResponEliminaM'alegro que us hagui agradat, al menos és una forma divertida de que els nens menjen verdura, i ens serveix per molts plats.
Espero en candeleta que algún dia ens facis la clotxa i la penjarem al blog!
Hem d'aprofitar per compartir receptes entre tots
Besets a la familia!