dilluns, 14 de novembre de 2011

Conill a la mostassa

Un dinar equilibrat, ràpid, facilíssim i boníssim!!! per fer un dia entre setmana, ideal per deixar-nos preparat, per quan arribem de la feina.

Ingredients per dos persones
- 1/2 conill (500g)
- Mostassa
- Romer
- Sal, pebre negre i oli

Procediment
- Tallar el conill verticalment.
- Espolvorejar el conill amb sal i pebre al gust
- Embadurnar-lo de mostassa, podeu ser generosos, ja que amb la cocició perd molt el sabor.
- Posar-lo en una safata de forn, a uns 220ºC uns 30 min, i un xorret d'oli (molt poca quantiat)

Jo aquest dia el vaig acompanyar amb uns espinacs saltejats i un arròs basmati.

Informació nutricional
- 250g de conill (pes en brut i cru) = 243 kcal
- 50g d'arròs (pes en cru) = 177 kcal
- 200g d'espinacs = 32 kcal
- 5 g d'oli = 45 kcal
- 150g de mandarina (2 peçes) = 60 kcal

                  TOTAL = 557 Kcal







Consell dietètic

- El conill és una carn blanca, per tant baixa en greix, ideal per persones que han de controlar el consum de greixos animals, i per tant poc calòrica. El consum de carn blanca és recomana de tres a quatre cops a la setmana, per tant ens ajuda a variar amb el pollastre i gall d'indi. Apart ens dona molt volum en el plat, un quart de pollastre ens representa en pes net sobre uns 125g, recordem que també menjem per la vista.
- La mostassa, és una de les salses menys calòriques, i més gustoses. Ideal per carns, amanides i peixos. Torbem diferents tipus de mostases, jo us recomano la francesa per aquesta recepta coneguda com a Dijón.
- La guarnició d'arròs ens aporta els hidrats de carboni recomanables a la menjada, i al possar-lo de guarnició reduïm la seva quantitat. L'arròs basmati té un índex glucèmic més baix , ideal per a diabètics, apart va molt bé per deixar-lo preparat ja que no es passa.
- Els espinacs, verdura molt mitificada per el ¨Popeye¨, es va creure durant molts anys que tenien un alt contingut en ferro. Un error d'un zero de més al moment de fer les primeres taules de composició dels aliments, els van deixar molt temps en un pedestal, apart de la paròdia dels dibuixos. Al tornar analitzar la seva composició nutricional, s'ha descobert que aporten ferro però no tanta quantiat ni d'un valor biològic tant elevat com el de les carns.
Però és una de les verdures que destaca més per la seva riquesa de vitamines com la provitamina A, C i E, i minerals com el Magnesi, Potasi, Calci i Ferro.
Té un bon efecte laxant gràcies al seu contingut en Magnesi, i és un bon antioxidant gràcies al grup de les vitamines.

2 comentaris:

  1. A aquestes hores llegir aquesta publicació és mortal per necessitat. Quina gana! Molt bona la recepta. La provarem!

    ResponElimina
  2. Hola amics!
    Gràcies, jo ara acavo de sopar i acavo de vore la vostra tarta tatin! Mmmmm com m'agrada aquesta tarta!
    Et seguim faldut!

    ResponElimina