dilluns, 21 de novembre del 2011

Carxofes exprés

Que dir de les carxofes del nostre terreno? quan tenim la D.O. al costat de casa. La veritat que és un goig consumir productes de temporada i més amb denominació d'orígen.

Aquesta recepta és un invent meu, encara que tots sabem lo bé que combinen les carxofes amb pernil, un maridatge d'este tipo és tot un clàssic.
És una de les receptes que també cuino amb l'olla exprés, a mi hem resulta super ràpid , saludable perqué utilitzem poc oli i fàcil, i el que més màgrada, és que sols embrutem un olla i no empastifem massa la cuina.

Ingredients  
- 6 carxofes
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- Unes boletes de pebre negre
- Un xorret de vi per guisar
- Un grapat de dauets de pernil salat

Procediment
- Talleu les carxofes per la meitat, si ho feu a quarts es couen massa ràpid. I les deixeu a remull en aigua i sal.
- Posseu l'olla exprés al foc en un xorret d'oli i li tirem uns alls a làmines, a continuació li anem tirant la ceba i tallant-la a galls mitjans al mateix temps.
- Un cop la ceba comença a daurar-se li incorporem les carxofes, i li tirem el xorret de vi per guisar, o si ho preferiu cognyac, deixem que s'evapori i li afegim el pernil i les boletes de pebre negre, això li donarà un toc de rostit, amb molt de sabor i en pocs greixos.
- Al utilitzar poc oli vos recomano que afegiu unes gotetes d'aigua o de caldo de verdures, per que no es cremi.
- Tancar l'olla exprés. Al moment que comença a sortir el vapor apagar el foc, si si no ho deixeu ni un minut. I ja podeu obrir la vàlvula per que surti el vapor.
Podeu trobar mes versions de la recepta en;  el guisao de la sogra, d'aquet mateix blog.






Consell dietètic
- Les carxofes

- Apart de ser una guarnició o un primer super ràpid, és una manera mes gustosa de menjar la verdura.
- Com he comentat en altres receptes de l'olla exprés, la gran ventatja per mi és que podem utilitzar molt poc oli i així reduïr molt el contingut calòric.
- Les carxofes contenen poques calories i molta fibra per tant ens resulta ideal per dietes de perdre pes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada