divendres, 12 d’octubre del 2012

Lasanya

Un clàssic de la pasta, avui toca lasanya de carn, però té infinites versions, feia anys que no en menjava, hem disfrutat com a xiquets! Una de les meves preferides es la de verdures.

                                                                    
Ingredients
- 1 ceba grossa                                         
- 1 pimentó roig petit
- 8 Tomaques rallades
- 1 dent d'all
- 400g de carn picada
- 9 plaques de lasanya per bullir
-. Sa i oli
- Pebre negre molt i orenga
- Una cullerada sopera de mantega
- Una cullerada sopera de farina
- 1/2l. de llet sencera
- Nou moscada

Procediment
- Tallar la ceba a daus i sofregir-la, un cop la tenim daurada afegim el pimentó i l'all tallats a daus.
- Un cop tenim les verdures tovetes afegim la carn i esperem que s'enrrosseixi.
- Quan tenim la carn enrrosida afegim el tomàquet rallat, i l'orenga i el pebre negre molt, rectifiquem de sal.
- La salsa ha de reduir fins aconseguir una consistència espessa sense aigua.
- Deixem refredar una mica la salsa.
- En un olla bullim la pasta el temps que ens indique el paquet.
- Eixugem les plaques de lasanya en un drap de cotó.
- Posem les plaques al fons d'una safata per anar al forn.
- I anem intercalant una capa de pasta i una de carn, així fins a tres capes de pasta.
- Fem una beixamel clareta; desfem una cullerada sopera de mantega en un caso.
- Un cop derretida la mantega sofregim una cullerada de farina, al punt que aquesta esta enrossida anem afegint la llet poc a poc sense parar de remenar.
- Rectifiquem de sal i li posem un polsim de nou moscada.
- Afegim la beixamel per sobre la lasanya i ho acabem amb una capa de formatge ratllat per gratinar.
- Enfornem al forn en opció grill, fins que ens quedi una capa cruixent.
- Llest per servir! bon profit!

Galeria fotogràfica

1- Sofregir la ceba i el pimentó
2 - Afegim la carn al sofregit de verdures

.







4- Afegim la tomaca rallada

3- Enrossir la carn










5- Exugem les plaques un cop cuites
6- Posar les plaques al fons de la safata del forn










7- Muntar capes de pasta i de carn

8- Cobrir-la amb beixamel i formatge ratllat

9- Gratinar



2 comentaris:

  1. Quina bona pinta!
    Quan de temps es triga a fer-ho?
    Et seguim!

    http://cookfastandgo.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Gràcies!
    Si es triga un poc, casi dos horetes, millor fer-ne mes que menos i tenir-ne congelada! jeje..

    ResponElimina