dissabte, 6 d’octubre de 2012

Corder a l'estil de Castella amb Tzatziki

Per commemorar una de les carns de Morella del Tast del territori, hem triat el corder, aquesta recepta m'encanta per la seva senzillesa i lo bo que queda.
Uns amics de Valladolid, em van ensenyar com cuinen ells els corder per les terres de Castella, tots uns experts en aquesta carn. Avui li he fet una guarnició grega, el Tzatziki es una crema de iogurt amb cogombre que li aporta frescura a esta carn mes greixosa.
Corder al forn amb Tzatziki i palets de pa

Ingredients per 4 persones    
- 1 kg de corder (cuixa o costella)
- Sal i pebre
- Oli i vinagre
- Una dent d'all

Procediment per a fer el corder
- El secret es cuinar-lo a baixa temperatura durant molt de temps quan es tracta de peces grans, com una cuixa o paletilla, però avui per anar ràpid hem fet costelletes i cuixa tallats en torsos petits per tant el temps canvia molt.
- Hem de precalentar el forn a uns 160ºC i enfornar-lo a esta temperatura, una cuixa pot tardar unes tres hores, però avui hem trigat sobre un hora.
Ingredients per al corder

- Xafem un all amb l'ajuda del morter i afegim oli d'oliva fins aconseguir una mescla homogènia, que ens servira per  pintar la carn amb l'ajuda d'un pinzell.
- Un cop tenim la carn amb l'oli li posem sal i pebre per sobre i l'enfornem.
- Cada 30 min anem tirant el suc que solta per sobre amb l'ajuda d'una cullera.
- Quan ens queden uns 20 min per finalitzar la cocció li tirem un xorret de vinagre per sobre i deixem que s'evapori.
- Aquets últims minuts pujeu el forn a 200ºC per que quedi el corder ben cruixent.
- Ja tenim el corder llest per emplatar.








Ingredients per al Tzatziki


Ingredients per al Tzatziki
- 250ml de iogurt grec
- 1 cogombre
- Menta
- Sal, oli i suc de llima
 
Procediment per la guarnició: Tzatziki
- Podem utilitzar molts tipus de guarnicions: amanides, patates, cous-cous, però avui ho he acompanyat amb aquesta salsa grega tant refrescant i li va tant bé per aquest tipo de carn greixosa.
- Ratllem el cogombre amb pell, que prèviament hem rentat i tret les dos puntes.
- Escorrem bé el cogombre de tota l'aigua que solta.
- Sal pebrem el cogombre rallat, li tirem un xorret de llima i el iogurt i ho mesclem
- Li anem afegint oli al gust.
- Per finalitzat li tirem per sobre una mica de menta picada.
- El Tzatziki el podem utilitzar de guarnició o per dipejar, en uns bastonets de pa o uns crudités (pastanaga, cogombre o àpid)


Escòrrer bé el cogombre
Ratllar el cogombre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada