dimecres, 4 de juliol de 2012

Amanida de pasta

Comença la calor i amb ell les amanides de pasta, arròs, llegums, patata...
Tantes variants com ingredients tenim a la nevera.
Aquest plats ideals per l'estiu, on ens refresquen i ens aporten tots els nutrients necessaris per un àpat equilibrat.
Avui toca amanida de pasta, queda pasta bullida del dia abans a la nevera, som tres a casa i cada-ho s'ha posat uns ingredients, depenent del seu gust, la meva ha estat:

Ingredients
- Pasta (tulipes)
- 4 tomàquets xerry
- Formatge fresc (jo prefereixo formatge feta, però avui no en tenia)
- 2 filets d'anxova
- 5 olives negres
- 1 cullerada de tàperes
- Unes tiretes de pimentó roig escalivat
- Unes bajoques bullides del dia abans
- Sal,  pebre negre i orenga (si teniu alfàbrega fresca millor que l'orenga, tampoc en tenia)
- Vinagreta de mostassa

Procediment
- Bullir la pasta i deixar-la refredar, la podeu conservar a la nevera fins a tres dies amb un "tupper" i un raig d'oli.
- Tallar tots els ingredients a daus petits i mesclar amb la pasta.
- Per la vinagreta: posar en un bol una cullerada sopera d'oli d'oliva unes gotetes d'aigua, una cullerada de prostre de vinagre de Mòdena i una cullerada petita de mostassa, mesclar energèticament fins que quedi una salsa homogènia, l'aigua ajuda a lligar la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada