dimarts, 19 de juny del 2012

Bescuit de xocolata

Un bescuit per als amants de la xocolata.

Te moltes posibilitats per farcir-lo o inclús per menjar-lo sol,  o en tarrines individuals per menjar-lo com si fos un "coulant" o inclús acompanyat de gelat de vainilla.
Jo ja l'he provat farcit de mascarpone, crema pastelera i mermelada de taronja, totes les versions bonísimes, a veure quina versió us inventeu! ja me contareu....

Avui per al II Concurs de Cocs a Ca Massita he fet el meu maridatge preferit: Xocolata amb taronja!     a banda del bé que marida penso que es una combinació molt Vinarosenca, per la gran afició dels Vinaròssencs a la xocolata, i ser un terreno de bones taronjes!
                                                                                                      
Ingredients      
- 175g de xocolata negra de cobertura
- 150g de mantega
- 4 ous
- 180g de sucre
- 75g de farina
- 1 sobre de llevadura "Royal"
- Mermelada de taronja
- 4 rodanxes de taronja confitada
- Sucre glass

Procediment
- Fondre la xocolata amb la mantega al bany maria.
- Batre els rovells amb el sucre fins que blanquejen.
- Montar les 4 clares al punt de neu.
- Un cop tenim les tres mezcles fetes, barrejem la xocolata desfeta amb els rovells i el sucre, un cop ho tenim ben homogeni, tirem la farina i el sobre de llevadura Royal i ho mezclem bé.
- Per últim afegim les clares montades, i ho remenem amb moviments suaus i envolvents.
- Incorporem la pasta en un motlle de forn desmontable, previament untat amb mantega i farina.
- Enfornem a una temperatura de 180ºC  els primers 15 minuts, i després baixem la temperatura a 140ºC uns 20 minuts més, és bon no coure'l massa, i que qeudi una mica cru per dintre.
- Si els feu individuals en papers de magdalena, ho podeu deixar més cru i sembla més al "coulant".


GALERIA FOTOGRÀFICA

Xocolata i mantega al bany maria
Rovells i sucre
Clares montades


Les tres mezcles preparades per la barreja
Ingredients












El bescuit

Farcit de melmelada de taronja













Bescuit amb crema
Bescuit amb taronja













Cocs participants
Premi Ca Massita categoria "nova creació"

1 comentari:

  1. Ens ha agradat molt la incorporació de les taronges confitades. Serien unes bones postres pel plat que avui proposem al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat. www.esfruita.com/assessorem/sausage-rolls-amb-amanida-de-tomaquet-raff

    ResponElimina