dimecres, 11 de juliol de 2012

Salsa Pesto vs Salsa Iogurt

A l'estiu els plats més apetitosos són les amanides. Les podem fer de llegums, pasta, vegetals, patates.... podem variar molt els ingredients, però una manera de fer-les diferents es variar amb l'amaniment!
Unes salses refrescants per l'estiu:

Salsa pesto
Ingredients
- Un grapat d'alfàbrega (el volum d'un got)
- 40g de pinyons
- 50g de formatge Parmegiano Regiano
- Una dent d'all (al gust, jo no en poso)
- Un got d'oli d'oliva
- Sal

Procediment
- Posar les fulles d'alfàbrega en un bol netes i retirar la part més dura.
- Incorporar els pinyons (els podem daurar prèviament a la paella),  i una mica de sal.
- Cobrir tots els ingredients amb un got d'oli d'oliva
- Triturar-ho amb l'ajuda del túrmix.
- Un cop passat per túrmix incorporar el formatge ratllat.
- Jo personalment prefereixo fer la salsa amb morter i que no quedi tant fina, per poder notar els pinyons i els trosets d'alfàbrega.
- Ideal per la pasta, amanida de tomàquets i verdura bullida.
- Es pot conservar a la nevera sobre un més, o podeu fer conserva al bany maria, quan sacava l'estiu i teniu l'alfàbrega molt gran apunt de morir.

Ingredients
Alfàbrega






















Salsa Iogurt
Ingredients
- Iogurt natural sense sucre
- Una cullerada d'oli
- Sal
- Pebre negre molt
- Suc de llima (una cullerada de prostre)


Procediement
- Treure el suero del iogurt.
- Batre el iogurt en un bol i incorporar una cullerada de prostre de suc de llima, una cullerada sopera d'oli d'oliva, una mica de sal i pebre negre molt al gust.
- Batre tots els ingredients fins que es lligue.

Podem fer moltes variants d'aquesta salsa, utilitzant la mateixa base li podem incorporar, curry o mostassa o verduretes en vinagre tipo tàperes o cogombrets en vinagre.
Podem fer la seva versió light utilitzant un iogurt desnatat.



Ingredients
 Variants de la salsa de iogurt

Iogurt amb mostassa
- Incorporar a la salsa de iogurt una cullerada de cafè de mostassa.
Iogurt amb variants
- Tallar el mes petit possible les tàperes ,la ceba tendra i/o els cogombrets
- Incorporar-ho, a la salsa iogurt, i remenar.
- Rectificar-ho de sal
Maionesa light

- Fer la salsa de iogurt amb un iogurt desnatat, incorporar el mateix volum de iogurt que de maionesa light.
- Remenar les dos salses fins que es quedi homogeni.
- Es pot reservar a la nevera en un pot hermètic una setmana.
- Una manera de reduir a la meitat les Kcal de la maionesa que utilitzeu habitualment.

Consell dietètic
- La salsa pesto es una salsa molt clòrica, no s'ha d'abusar.
- La salsa de iogurt la podeu fer més light o menys depenent del tipus de iogurt que utilitzeu.

1 comentari:

  1. La salsa al pesto m'encanta, i la faig sovint. Molt més a ull que la teva proposta.

    ResponElimina