dilluns, 19 de desembre del 2011

Tallarins de sèpia en gamba roja

No sabia que fer per dinar i al obrir la despensa hem vaig trobar en uns tallarins al "nero di seppia", i en seguida vaig pensar en les gambes rojes que tenia al congelador.
En un punt hem vaig inventar la recepta, però clar en aquets dos ingredients no podia fallar. Com xalem improvisant, tant jo com el Ramon és de la manera que més ens agrada cuinar, mirar la despensa, pensar com combinar-ho i a cuinar!






Ingredients 
- Tallarins de sèpia
- 4 gambes per persona
- 1 ceba grossa
- 1 tomàquet petit
- 2 dents d'all
- 1 xorret de conyac
- Unes fulletes d'alfàbrega fresca






Procediment
- Treure els caps de les gambes i reservar-los. Pelar les cues.
- En una paella en una mica d'oli sofregim els caps de les gambes, un cop ja han començat a treure el suc li tirem un xorret de conyac i ho flamejem.
- Passem els caps pel colador xino i reservem el suc.
- En una paella sofregim les cues de gamba, les apartem i les reservem.
- En la mateixa paella que hem fregit les cues de gamba sofregim els alls picats i la ceba ratllada, ho coem a foc baix i tapat. Un cop la ceba ja ha tret l'aigua li ratllem una tomaca, i deixem que es cogue tot junt. Al final li incorporem les cues de gamba i el suc dels caps.
- Bullir la pasta.
- Un cop tenim la pasta al dente, l'escorrem i li tirem la salsa per sobre.
- Al moment de servir-la picar l'alfàbrega per sobre.

1 comentari:

  1. llastima de la ceba.... ho provaré sense ella :) gracies.

    ResponElimina