divendres, 9 de desembre del 2011

Coc de moniato

Un postre SENSE OUS!!! Avui si que podem dir.... NO HI HAN OUS!
Per dinar estava la meva fillola, i com no pot menjar ous, vaig pensar en este coc simple i sense ous, molt típic d'Alcalà i terres Valencianes, on utilitzen molt este tubercle per molts postres.

Ingredients
- 1 kg de moniatos
- 2 gots d'oli
-1 got de moscatell
-1/2 got d'anís dolç
-1 kg de farina
-Mel

Procediment
- Per fer la base del coc he utilitzat la pasta del pastiset, ja que és de les poques que no porten ou.
- Possar en un bol els dos gots d'oli, un got de moscatell i mig d'anís i anar tirant farina fins que la massa no s'enganxi a les mans, i la poguem treballar bé. Ha de quedar una pasta ben toveta.
- Un cop tenim la massa, l'estirem en una safata de forn.
- Un dia abans, si es posible, bullir els moniatos amb pell i ben nets. Un cop fred els pelem i els axafem amb una forquilla formant una pasta.
- Extendre la pasta de moniato per sobre la pasta de pastiset.
- Damunt li fem una "lletà" com la que utilitzem pel coc de mel. Poseu en un bol un got d'oli i aneu tirant farina fins que quedi una consistència com la mel.
- Tirar la "lletà" per sobre i posar-ho al forn uns 30 min a 200ºC.
- Quan tenim la base cuita li tirem lal mel per sobre i el tornem a enfornar 5 min per que la mel es fongui i s'escampi per tot.
- Si no us agrada la mel, un altra versió ben bona és possar sucre en lloc de mel.
- Avui he fet un altre coc ja que hi havien convidats que no els agrada el moniato, aixi que vaig possar anous ( la resta tot igual).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada