dilluns, 12 de desembre de 2011

Pastís de formatge

Fa molts anys que faig esta tarta, m'encanten les tartes de formatge, però esta en especial. L'he anat perfeccionant en l'ajuda de varies receptes, fins que crec que he trobat l'equilibri en els ingredients, per mi és molt important que quedi esponjosa i en sabor a formatge.
Molt ràpida i fàcil de fer, sols cal dir-vos que aquesta la va fer tota el meu fill de 3anys, ben poca ajuda li va faltar!

Ingredients
- 1/3 de paquet de galetes maria   
- 100g de mantequilla
- 2 ous
- 100g de sucre
- 300g de formatge per untar, tipo philadelphia
- 12 quesitos el caserio
- 100 ml de nata per a cuinar

Procediment
- Per la base: triturem les galletes maria amb l'ajuda d'una picadora i li afegim la matequilla desfeta, fins formar una pasta. Aquesta la posem al fons del motlle desmontable de forn.
- Triturem tots els ingredients junts amb l'ajuda del túrmix: els dos ous, els dos formatges el sucre i la nata.
- Un cop triturat ho posem per sobre la base de galletes i al forn 150ºC uns 45 min aprox.
- Un cop freda desmotllar i possar mermelada per sobre, o xocolata desfeta, al vostre gust!

Consells
- Si poseu el forn massa fort es pot quebrar la pasta, jo per evitar això no paso dels 150ºC i poso un got d'aigua per que hi hagui humitat al forn.
- El motlle fa 20 cm de diametre, si és mes gran hem de possar mes quantitats, sino ens quedaria massa prima.
- Un altra petita versió es possar passes dins la pasta del formatge, li donene un toc molt especial, jo les deixo macerar amb cognyac o algun licor.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada