divendres, 14 d’octubre del 2011

Risotto de bolets amb foie


Aquest és un bon plat que es pot preparar en qualsevol moment, ja que els ingredients es poden tindre sempre a casa, o bé en conserva o bé congelats (excepte el formatge i la ceba).


Ingredients per a 2 comensals
- Un got d’arròs bomba
- Un tetrabrik de 500 ml de caldo de pollastre
- Un pot de bolets en conserva
- Parmesà
- Mitja ceba
- Oli d’oliva
- Mantega
- Foie fresc al gust



Procediment
- En una paella gran ben calenta marcar el foie fresc i reservar.
Si es vol es pot deixar una part del greix que solta i ja no cal la mantega. La resta de greix es pot deixar refredar (es solidifica) i es pot congelar en un parell de bosses (dosis), per si algun dia no tenim foie fresc congelat (pot ser el ingredient menys habitual). Sempre es pot utilitzar una bosseta per al sofregit i així també té una mica de sabor del foie.
- Afegir una mica d’oli d’oliva i sofregir la mitja ceba ben picada a foc molt lent fins que agafi una mica de color i es faci tendra.
- Afegir els bolets rentats i tallats en trossets petits (al gust).
- Una vegada tot sofregit i una mica salpebrat afegir, si es vol, un raig de vi blanc.
Arribat a aquest punt jo em faig una copeta mentre cuino el rissotto (fa la cocció molt més agradable, sobre tot al cuiner), i és el maridatge ideal per al plat.
- De seguida afegir l’arròs i sofregir-lo una mica amb la salseta que s’ha fet a la paella.
- A continuació anar afegint poc a poc el caldo de pollastre i coure l’arròs sense parar de remenar-lo lentament a foc mig. Aprofitar per rectificar de sal sense passar-se, ja que falta el formatge.
- Quan l’arròs estigui “al dente” apartar del foc i afegir el parmesà ratllat sense parar de remenar, ja que de seguida es fondrà.
- Deixar reposar 2 minuts i posar al plat posant el foie a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada