dijous, 13 d’octubre de 2011

Crema de carabassa i les seves propietats

Ja estem a la tardor, encara que no ho sembli, cada dia per la tv es senten nous records de temperatures.
A mi personalment m'encanta la calor, i no hem cansa anar tant temps amb  mànega curta, però el que e ja trobo a faltar són ELS BOLETS i altres aliments d'aquesta temporada.
De momnet no tenim bolets.. en esta calor..., però ja es començen a vore, castanyes, carabasses, moniatos, cols,....
Així que avui toca per sopar després de molt temps; Crema de carabassa.

Ingredients
- 1 carabassa mitjana
- 2 cebes mitjanes
- Pernil salat
- Sal, oli i pebre negre

Procediment
- Pelar la carabassa, això és el que costa més
-Un cop pelada, neta i trosejada, fem el mateix amb la ceba
-Posem les dos verdures a trosos dins d'un olla que les cubreixi d'aigua
-Un bon  grapat  de sal sense temor, ja que és molt dolça i un xorret d'oli, i fer-ho bullir uns 30 min aprox. fins que es desfaci.
- Ho passem per túrmix
-A l'hora d'emplatar s'espolvoreja per sobre amb pebre negre recent molt i unes tiretes de pernil salat sequetes, es poden passar per la paella o deshidratarles al microones també queden molt bé i més ràpid.

Consell dietètic
- La carabassa

- A part de ser un primer plat molt poc calòric unes 70 kcal la ració  (100g de carabassa =23kcal)
- És una verdura molt diurètica, gràcies al seu alt contingut en potasi 233mg/100g
- Té un altíssim percentatge de fibra, per tant augmenta la sacietat i millora el trànsit intestinal
- Molt rica en beta-caroté o pro vitamina A i vitamina C
- La vitamina A és essencial per la visió, pell  i cabell
- La vitamina C té acció antioxidant, i afavoreix l'absorció del ferro dels aliments al nostre organisme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada