divendres, 7 d’octubre del 2011

Carquinyols

En lo poc que m'agrada el dolç i com m'agraden els carquinyols.
Crec que és un dels millors maridatges per pendre el café o les herbetes després d'un dinar, ja sigui festiu o diari, això entra sense gana!
Avui he anat a casa la meva iaia a veure com els feien (ella i la seva amiga Rosalia), per a pendre, ja que sempre mel's donen ja fets.

Ingredients
- 6 ous
- 500g de sucre
- 500g d'amela crua (amb pell, la tarde abans les vam trencar)
- 1kg de farina
- La pell d'una llima ratllada
- 3 paperets de graseosa (blanc i blaus)
- 1 sobre llevadura royal

Procediment
- Remenar dins d'un bol tot junt, els ous, el sucre i la llima
- Un cop el sucre s'ha desfet amb els ous, incorporar la llevadura i els paperets de graseosa, remenar i incorporar les ameles.
- Per últim incorporar la farina.
- Amb aquesta pasta vam fer 6 barretes de pa, i les vam acarar amb ou
- Posar-les a la bandeja del forn, precalentat a 180ºC, uns 25-30 min
- Les vam deixar refredar, i quan estaven tíbies, es tallen a llesquetes
- Les llesquetes es tornen a posar a la bandeja del forn i es tornen a fornejar, fins que quedin ben sequetes.

2 comentaris:

  1. Gis!! els vam fer per setmana santa i van ser tot un èxit!! a més vam xalar un munt amb els peques fent-los!!! mil gràcies per este blog tant xulo i per les vostres fantàstiques receptes!!! mua!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que us haguessin sortit bons, per mí és un postre difícil i costós, però això si dels millors,bsts!

      Elimina