diumenge, 11 de novembre de 2012

Polp amb parmentier

Avui el nostre amic Sergio ens ha regalat un super polp de 1,150g pescat per ell!
M'encanten aquests regals de collita pròpia, per mi sempre han estat els millors, moltíssimes gràcies xics!
Avui com aquí a casa no tenim brases, l'he fet a la paella en una parmentier, una versió del polp a la gallega clàssic en un punt de deconstrucció modernitzat.

                                 
Ingredients
- 1 Polp
- 3 claus
- Sal i pebre
- 1 patata
- 1 all porro
- Una cullerada sopera de mantega
- 1 xorret de crema de llet.

Procediment
- Bullir el polp en abundant aigua en sal i dos o tres claus. L'aigua a de cobrir el polp.
- Depent del tamany del polp, per aquest que feia un kilo el vaig tenir 45min bullint. Puntxeu-lo en un ganivet fins que veieu que es torna tou, no us passeu, si no es converteix amb xiclet.
- Per la parmentier, sofregim un all porro amb mantega.
- Un cop el tenim daurat, incorporem la patata a daus petits i ho cobrim d'aigua, rectifiquem de sal.
- Quan tenim la patata cuita li afegim un xorret de nata líquida i pebre negre molt.
- Passem pel túrmix i fem un puré.
- Tallem les potetes del polp i les passem per una paella, en un xorret d'oli en foc fort, fins que quedin cruixents per totes bandes.
- Per montar el plat, posem al fons una capa de parmentier a sobre el polp, i l'espolvorejem amb sal Maldon, una mica de pebre roig picant i un xorret d'oli d'oliva en cru.
- Una tapa espectacular!


Polp abans de coure



















Ingredients per la parmentier
 


















Sofregir l'all porro amb mantgega












2 comentaris:

  1. Aquest plat a mi em deixaria KO. Amb un bon vi blanc, faria feina...
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejejeje un bon entrant o de "vermutillo", sigui com sigui no et diexarà indiferent

      Elimina