dijous, 19 d’abril de 2012

Llanda de peix

Tot un clàssic de la iaia, un de tota la vida.
Esta passada Setmana Santa vam anar al restaurant Can Roig  d'Alcossebre, i em vaig demanar per sopar una llanda de dorada, quins records... la fa igual que la meva iaia! serà perquè són del mateix poble....
El que està clar que les coses al forn sempre triomfen per la seva rapidesa, senzillesa i en un resultat espectacular i damunt saludable!
Ideal per fer-la un diumenge abans de sortir de casa, així teniu temps de fer la passejadeta el vermuth i quan arribeu a casa, ja està el dinar fet! i eviteu el menjar preparat, jeje..
Ho podeu fer amb el peix que trobeu al mercat, jo este dia ho vaig fer de lluç.

Ingredients
Ingredients
- Peix sencer amb espina al gust
- Pataques
- Cebes
- Tomaca de penjar
- Pebre roig dolç molt
- Sal i oli

Procediment
- Pelar i tallar les pataques a rodanxes d'un gruix d'un cm, i posar-les al fons de la llanda del forn.
- Posar sal i pebre roig molt en alegria per sobre les pataques.
- Tallar la ceba a trossos grans i la posem per sobre les pataques, i per últim partim unes tomaques per la meitat.
- Ho salem i li tirem un bon raig d'oli d'oliva.
- Enfornar la llanda uns 35-40 min a uns 200ºC.
- Quan quasi estan les pataques i la ceba cuites posem el peix per sobre prèviament salat i en un xorret d'oli, en 10 min ho tindreu llest (el temps dependrà del tamany del peix).

Consell dietètic
- Per acabar de fer un àpat complert poseu un primer plat d'amanida o un gaspatxo si és estiu.
- Una fruita fresca de postres acabarà d'equilibrar el dinar.




 
LLanda apunt de menjar
Pataques, cebes i tomaques abans d'enfornar















2 comentaris:

  1. Molt bo!!! I ademés de LLANDA que és lo millor!!!
    Una pregunta; no poseu gens d'aigua o vi blanc??? Ho dic per si queda massa eixut, no???
    Encara que suposo que en lo suc que trauen les seves i la tomaca ja fa...Bueno ja me direu!!!
    Jo afegiria unes herbetes i lloré. Sóc molt d'herbetes...
    Merci beaucoup!!!
    Mireia S.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mireia!
      La llanda és un plat típic que admet molts ingredients, jo l'he fet tal com ho la fan els d'Alcalà, el seu toc es posar molt de pebre roig dolç per sobre.
      Jo no poso ni vi ni aigua, ja que es una coció prou curta i si no et pases del temps no et quedarà seca, ara... tira un bon xorret d'oli.
      Unes fulletes de llorer li donaràn un bon sabor, encara que has d'anar amb conte amb les herbes al peix, ja que moltes no mariden igual de bé com en la carn.
      SI veus que les pataques els hi costa de fer i vols guanyar temps pots tapar la llanda en paper de plata i adelantaràs....
      Ja ens faràs la teva versió.
      Muas ;-)

      Elimina