dimecres, 2 de març de 2016

Pastís de poma Suec de la Rachel Allen




Com ja sabeu sóc una amant dels cocs, coques, pastissos, ..... de poma!
Aquest el feia molt amb la massa del coc ràpid i li posava dauets de poma per dins i llesquetes de poma per sobre, però l'altre dia el vaig veure al blog de gastronomia &cia que posaven aquest pastís suec de la Rachel Allen (cuinera Irlandesa famosa pels seus programes de TV i llibres), i el vaig voler provar, ja que és molt similar al nostre coc ràpid però en lloc de posar oli porta mantega i no porta ni iogurt ni llet el que li dóna una consistència més tupida més similar al plume cake. Ideal per postres, esmorzars i berenars


Ingredients
- 250g de farina
- 10g de llevadura
- 1c petita canyella amb pols
- 150g de sucre moré
- 150g de mantega
- 3 ous L
- 3 pomes reineta o grany smith
per el glasejat de sobre
- 5g de mantega
- 3 cullerades soperes de sucre glass
- 1 cullerada de café de canyella amb pols






Procediment

- Precalentar el forn a 180º i preparar el motlle desmotable amb mantega i farina.
- Tamisem la farina, la canyella , el sucre i la llevadura.
- En un bol fonem la mantega i incoprporem els ous, batem bé fins aconseguir una mescla homogènea.
- Incorporem la farina a la mescla dels ous i mantega i barregem bé.
- Pelem les pomes i la meitat les tallem a daus per incorporar dins la mescla i les altres a tires per adornar per sobre.
- Posem la mescla al motlle de forn i adornem amb la resta de poma tallada.
- Introduim al forn sobre uns 45 min, fins que estigui cuit.
- preparem el glasejat amb la mantega fosa i li incorporem el sucre i la canyella, un cop surti la tarta del forn quan encara estigui calenta pintem per sobre amb aquesta mescla.
- Un cop freda ja podem berenar! 

Un altre  per la colecció, poc a poc estic fent mitja Europa! Anglaterra, França, Alemanya,...



Si seguiu l'enllaç; Poma veureu totes les posibilitats que tenim en aquesta fruita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada