dilluns, 22 de febrer de 2016

Bundt cake de nata


 Aquest a estat l'estreno del meu regal del motlle bundt, no és un Nordic Ware però em va fer també molta il.lusió.
Aquest tipus de bescuits es couen dins d'aquests motlles foradats al mig i fan una cocció perfecta, queden molt alts i super esponjosos. 
La curiositat és que la casa Nordic Ware va fabricar aquest tipus de motlle d'alumini  donant formes molt espectaculars i originals, i a partir d'aquí es van fer aquest tipus de pastissos anomenats Bundt cakes, ara hi ha altres cases comercials que fabriquen aquests motlles, blogs com aquests:  bundt cake & other cake que sols fan aquests tipus de pastissos, concursos, i moltíssimes receptes per fer el bescuit. En aquest blog Delikatessen podeu trobar consells pràctics per què  us surtin els vostres bundt cake perfectes! 
Crec que em tornaré addicta a n'aquest tipus de pastissos, el handicap és que em falta cuina per col.locar tots els motlles que ja tinc, hauré d' aprofitar els baixos de la cuina!!!!! ara falta el emoticono de cara de susto 


Ingredients
motlle de 28cm diàmetre per motlle de 24 cm fer la meitat de les mesures
- 6 ous mitjans
- 3 iogurts naturals de 125ml cada un
- 6 mesures de iogurt de sucre
- 6 mesures de iogurt de farina
- 1 mida de nata per cuinar
- 1 mida d'oli de girasol
- 2 sobres de llevadura royal

Preparació
- Posem la "mariposa" a la thermomix i afegim els 6 ous, els iogurts, el sucre, l'oli i la nata, mesclem 15 seg. vel3
- Preparem el motlle amb mantega i farina, a molta consciència (pas molt important) i no encenem el forn.
- Posem la mescla del bescuit al motlle i el posem al forn i encenem a 160º en calor dalt i baix uns 50min, fins que estigui ben cuit, comprovant amb un palillo.
- Un cop fred ja el podem desmotllar.

Jo el vaig cobrir  amb ganaché de chocolata amb llet, per tapar imperfeccions ( mateixa quantitat de xocolata que de nata per cuinar, calentem la nata i un cop arranca el bull apartem del foc i tirem la xocolata a trossets i remenem fins que es desfaci) 

Era el meu primer bundt cake  com veieu no em va quedar perfecte...crec que el forn no em funciona massa bé i la part de sota no va quedar del tot cuita. He de pensar en canviar la cuina, jajajjajajaja
Per què no us passi el mateix que a mi assegureu-vos bé que el bescuit està ben cuit, deixeu-lo refredar completament i no poseu tanta quantitat el motlle s'ha d'omplir una tercera part, ja que creix moltíssim! 
espero que us quedi millor que a mi, de sabor està boníssim

Massa quantiat i va sobreeixir!

l'altura es espectacular, més d'un pam del meu fill

El vaig cobrir de ganaché per tapar imperfeccion i  M&m's blancs


12 anys Marina, moltes felicitats! el forat tenia sorpresa! ple dels M&m's 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada