dilluns, 21 de març de 2016

Red velved-Naked cake


Avui he fet un triplet de pastís per un triplet d'aniversaris.
Mirant per blogs idees per pastissos vaig veure aquests pastissos tan de moda ara per bodes rústiques/campestres. S'anomenen naked cake's és a dir pastís despullat, perquè no porten cobertura, ara són l'última moda, deixem enrere el fondant.

A mi em van enamorar, i us he de dir que resulta molt més fàcil que els de fondant, l'unic que vaig perdre més temps va ser en buscar per la decoració, després us conto.
L'única dificultat és que els bescuits us quedin bonics ja que es veuen els defectes.

Com podeu veure en l'entrada anterior de Hellow kity, són el mateix pastís (red velvet amb mascarpone i nata) però amb aparença diferent, canviant la decoració canvia el pastís, en què en sabeu fer dos o tres de bons, després li podeu donar la forma que més us convingui per l'ocació. Podem fer tantes versions com bescuits i farcits teniu al cap o al vostre receptari el que més us agradi i us surti millor.


Vanessa celebrant el seu dia d'aniversari

Ingredients per al bescuit
2 ous
200ml de butermilk (crema de llet un el suc de mitja llimona i el deixeu reposar uns 10 min.)
200ml d'oli de girasol
1 cullerada sopera de vinagre de vi blanc o de poma
1 c/p d'aroma de vainilla
280g de farina
260g de sucre
15g de cacau amb pols tipus valor
1c/p de bicarbonat
1c/p de Royal
1c/p de colorant vermell


Procediment del bescuit
- Precescalfar el forn a 180ºC
- Posar tots els ingredients secs al got de la thermomix i programar 1 min vel. progressiva
- Retirar els ingredients del got i reservar-los en un bol.
- Incorporar al got tots els ingredients líquids i batre 30seg. vel3.
- Sense treure la mescla del got, en la màquina en marxa a vel3, li incorporem pel bocal els ingredients secs, no poseu temps.
- Un cop tenim tot mesclat, ho posem en un motlle de 24cm de diàmetre, que prèviament hem embadurnat amb mantega i farina.
- Enfornem uns 45-50 min a 180ºC.
- Deixem refredar el bescuit abans de desmotllar i tallar.
- Un cop fred el partim en tres.
- Aquest és un bescuit molt esponjós i humit així que no li cal fer res més.

Jo vaig utilitzar aquesta mida per el pastís de sota que era el de 24cm, els altres dos pastisso el de 19cm i l'altre de 12cm amb una mida d'aquestes vaig tenir prou per els dos motlles, així que van ser doblades aquestes mesures. Primer vaig coure el gran i després els dos petits van cabre al mateix temps dins del forn, són tres pastissos però la feina de dos.



Ingredients per la crema de mascarpone
- 400ml de nata per muntar (min 35%MG)
- 400ml de mascarpone
- 400g de sucre glass

Procediment per la crema de mascarpone
- Per fer la crema de mascarpone és tant senzill com muntar la nata, ja sabeu que per montar la nata necesitem tots els estris que utilitzarem que estiguin ben freds.
- Muntem i reservem la nata.
- Amb l'ajuda d'unes varetes elèctriques mesclem el mascarpone amb el sucre glass, fins que agafe volum.
- Per últim mesclem les dos cremes suaument amb l'ajuda d'una espàtula, ho fem a ma.




Per muntar el pastís
És una part senzilla i ràpida de fer si tens tots els estris a punt, jo portava com a dos setmanes buscant els "atuendos"
1- La base del pastís volia que fos una rodanxa de tronc d'arbre, així que va haver d'anar un dia el meu pare a la serralleria del poble a buscar un tronc de 30cm de diàmetre per fer de base, i després la meva mare el va polir i pintar amb oli per fusta.
2- Posar el cartell de felicitats m'agradaven les banderoles, les podeu imprimir gratuïtament seguint aquest enllaç; Party desing
3- Comprar les flors de rova a qualsevol casa de decoració, jo les vaig trobar a casa.
4- L'espelma és una de les coses que m'agrada cuidar més, cada pastís es mereix un tipus d'espelma, aquesta és una candelera del dia de la candelera forrada amb la mateixa cinta que vaig fer els llacets per aguantar les banderoles.
5- Els pals de les banderoles són pals de brotxetes.
6- Una de les coses més importants i que no es veu són els suports que hi ha dins el pastís per suportar un pis sobre l'altre, jo vaig utilitzar els pals que s'utilitzen per les galetes cake pops, el podeu trobar a casa o algun altra botiga que venguin material de pastisseria, si no podeu utilitzar palletes de còctel que són més dures i més curtetes i farcir-les de pals de brotxeta. Aquests pals es claven dins del pastís que ha de suportar l'altre a sobre.
7- Les bases per als pastissos són de cartró metal.litzat prim i les podeu retallar a mida de cada pastís.

Així que la única feinada és fer tres pastissos i la resta deixar corre la imaginació i per acabar tiarar per sobre molt de sucre glass amb l'ajuda d'un colador!




Després per servi-lo el vaig desmontar i vaig colocar una vela per cada-ho que feia els anys, així tots van tenir el seu pastís individual.



Els tres pastissos desmontats, i tornats a redecorar

Padrina Vanessa

Iaia Mª Isabel




Tio Oriol






Si voleu veure un video senzill de com fer un pastís naked cake, podeu seguir aquest enllaç: Video
utilitza nata amb espray i bescuit de compra, no pot estar mai igual de bo que amb la nata montada i el bescuit fet de casa, però us pot fer un bon paper, m'agrada per el fàcil que resulta.

Cap comentari:

Publica un comentari